Luni, 22 Iunie, 2020 - 18:42

Deputatul PNL, Mihai Voicu, a fost achitat, luni, definitiv în procesul de corupție în care în primă instanță fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Voicu fusese acuzat de DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală dacă voiau să candideze pe un loc eligibil.

Luni, 22 Iunie, 2020 - 17:18

Cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber, a fost depusă la Parlament de către liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat și Camera Deputaților. Weber este acuzată că, atacând la CCR pensiile speciale, se află într-un „grav conflict de interese”.

„Vă solicităm să procedați la sesizarea Comisiilor Juridice ale Camerei Deputaților și Senatului pentru audierea dnei renate Weber, Avocat al Poporului, în vederea întocmirii unui raport prin care să se propună demiterea acesteia din funcția de demnitatre publică în care a fost numită”, au cerut Fenechiu și Roman.

Luni, 22 Iunie, 2020 - 12:49

Vicepremierul Raluca Turcan a dat asigurari că în zilele următoare Guvernul va prezenta un set de măsuri, menit să impulsioneze activitatea economică şi care va include granturi pentru companii restricţionate din cauza pandemiei.

Luni, 22 Iunie, 2020 - 11:42

Liberalii au depus, luni, la Parlament cererea de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 11:42

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, în doar câteva luni, guvernul PNL "a întors România cu doi ani şi jumătate în urmă" și rata şomajului a crescut până la 4,8%, conform datelor publicate de INS.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 12:22

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii privind stadiul în care se află lucrările pentru închiderea celor 48 de depozite neconforme de deşeuri şi ce măsuri vor fi luate pentru încadrarea în termenul prevăzut de scrisoarea Comisiei Europei.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 08:12

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara că nu se pot impune reguli fără ca aceia care încalcă aceste reguli să fie sancţionaţi.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 10:10

Cătălin Ivan (ADN): Adoptarea tacită a legii privind autonomia ținutului secuiesc arată o Românie îngenuncheată, a nimănui, fără demnitate și fără viitor! Iohannis și PNL sunt doar ultimii dintr-un foarte lung șir de trădători de țară!

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 12:32
Diferența față de PSD mai este de doar 5 procente

Conform unui sondaj de tip Omnibus, realizat de CURS, în perioada pandemiei de coronavirus, se arată faptul că PNL este partidul cel mai afectat de această criză, în timp ce PSD și Pro România sunt în ușoară urcare.

Sondajul prezintă situația comparativă dinainte de criză și în perioada crizei. Dacă în ianuarie-februarie cei de la PNL aveau 38%, în aprilie liberalii au scăzut spre 34%.

În același timp, PSD avea 27% în ianuarie februarie, în timp ce în aprilie a urcat la 29%.

Alianța USR-PLUS avea în perioada ianuarie-februarie 13%, iar în aprilie au urcat la 14%.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 20:40

Într-un dialog cu Radu Popa, în cadrul emisiunii online EVZ.TV, Cozmin Gușă a dezvăluit o serie de lucruri care au zguduit dedesubturile securisto-politico-financiare ale establishmentului de putere al României. Fostul secretar general al PSD prognozează un viitor apropiat în care structurile angajate în slujirea interesului național vor trebui să se implice în mari schimbări politice, ca o necesitate fundamentală pentru salvarea din degringolada generalizată care se va instala în țară, ca urmare a pandemiei și crizei economice. Iată principalele dezvăluiri:

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 10:45

Peste 20% din forţa de muncă a României este inactivă în urma restricţiilor impuse de Guvern

Economia ţării este în picaj. Peste 1 milion de oameni nu mai lucrează - aproape o cincime din totalul forţei de muncă active. Afacerile s-au prăbuşit în multe domenii, pierderea totală e de peste 55 de miliarde de lei. Apeluri disperate pentru sprijin sunt adresate Guvernului de reprezentanţii domeniilor cele mai afectate.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 11:52

Liderii deputaţilor şi senatorilor PNL, Florin Roman şi Daniel Fenechiu, au depus, miercuri, amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 11:17
Păi e izolată de când i-a reușit moțiunea!

Premierul Ludovic Orban a spus că se va izola la Vila Lac 1 până după testare și aflarea rezultatului. 

Premierul Ludovic Orban a precizat că nu va mai participa la consultările de la Cotroceni cu președintele Iohannis, programate să aibă loc începând cu ora 13.

Joi, 27 Februarie, 2020 - 15:15

Ludovic Orban a sustinut o conferinta de presa prin care a anuntat sustinerea PNL pentru Nicusor Dan.

Intr-o conferinta de presa PNL, Ludovic Orban a anuntat sustinerea partidului pe care il conduce pentru candidatul independent Nicusor Dan:

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 10:31
La ce fel de „steluțe” face aluzie useristul?

Dan Barna vorbește de funie în casa spânzuratului:

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 13:35

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a criticat pe Facebook votul din Comisia juridică a Senatului privind OUG pentru organizarea alegerilor anticipate şi a cerut PSD să voteze în plen în favoarea adoptării acestui act normativ.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 13:08

Update: Ministrul propus al Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat luni, la audierea în comisiile reunite de specialitate, că banii pentru majorarea pensiilor sunt în buget.
 
Banii pentru majorarea pensiilor sunt în buget, a declarat, luni, ministrul propus al Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II sunt audiaţi, luni, marţi şi miercuri, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 12:02

Obiectivul PNL este de a fi îndeplinite toate procedurile constituționale în așa fel încât președintele Klaus Iohannis să poată dizolva Parlamentul și să fie declanșate alegerile anticipate, a spus luni, după BEX al PNL, Ludovic Orban.

Orban a mai spus că parlamentarii liberali vor da un vot favorabil miniştrilor la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 13:10

Premierul interimar Ludovic Orban a spus că PNL se află într-o "luptă pe viaţă şi pe moarte" cu PSD si că anticipatele sunt necesare.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 11:29

Biroul Executiv al PNL a aprobat, luni, noul Cabinet Orban, care are aceeaşi componenţă ca cel anterior, potrivit unor surse liberale.

Lista de miniştri propusă de premierul desemnat Ludovic Orban este:

* Raluca Turcan - viceprim-ministru

* Florin Cîţu - ministrul Finanţelor Publice

* Marcel Vela - ministrul Afacerilor Interne

* Bogdan Aurescu - ministrul Afacerilor Externe

* Cătălin Predoiu - ministrul Justiţiei

* Nicolae Ciucă - ministrul Apărării Naţionale

* Virgil Popescu - ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Luni, 10 Februarie, 2020 - 10:12
Copiată după cea veche

Liberalul Ionel Dancă, şef al Cancelariei premierului, a anunţat luni că programul de guvernare al PNL a fost actualizat, fiind adăugate noi măsuri pe termen scurt. ''Programul de guvernare PNL a fost actualizat. Au fost scoase o mare parte dintre angajamentele asumate şi deja realizate în trei luni de guvernare şi adăugate noi măsuri pe termen scurt. Lista miniştrilor, la fel, este gata. Urmează să fie aprobate în această dimineaţă în Biroul Executiv de conducere al PNL şi depuse astăzi la Parlament.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 12:05

Update: Propuneri pentru funcţia de premier: PNL – Ludovic Orban, PSD şi Pro România – Remus Pricopie, USR – Dacian Cioloş

Joi, 6 Februarie, 2020 - 11:30

Conducerea PNL a decis, joi, să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni cu propunerea de prim ministru Ludovic Orban.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 13:01

Update: Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că, de trei luni, Guvernul Orban a adus "haos".
Update: Şeful ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să sesizeze CCR pentru conflict interinstituţional Guvern-Parlament în urma adoptării de către Executiv, în şedinţa de luni, a "unei căruţe de ordonanţe de urgenţă".

Update: Deputatul PNL Victor Paul Dobre a catalogat, miercuri, moţiunea de cenzură depusă de PSD drept una a "inepţiilor" şi a "fricii".

Luni, 3 Februarie, 2020 - 15:09
 PSD pare să își revină ușor

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cea mai nouă cercetare sociologică. Primul sondaj la nivel național din 2020 arată un PNL care se consolidează bine după alegerile prezidențiale și un PSD care pare să își revină ușor după înfrângerile electorale dureroase din 2019.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 13:12

Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14,00, au stabilit Birourile permanente reunite.

Data dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilită într-o nouă şedinţă a Birourilor permanente.

Moţiunea de cenzură semnată de 208 parlamentari de la PSD şi UDMR, depusă în Parlament, joi.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 12:15

Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere, se arată în textul moţiunii de cenzură intitulate "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", depusă joi la Parlament.

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 17:17

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că parlamentarii PNL nu vor vota nicio moţiune de cenzură.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 13:48

PSD se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate, arăgând atenţia că sănătatea este un drept constituţional pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru cei cu venituri mari. "PSD se opune categoric proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate. Sănătatea este un drept constituţional garantat pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, aşa cum vrea PNL.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 17:45

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului, după ce Curtea Constituţională a stabilit că a fost neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Camerei superioare.

"Cu siguranţă, candidatul PNL pentru preşedinţia Senatului, care a fost şi votat în Biroul Politic Naţional, este Alina Gorghiu", a spus Orban într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Victoria.

Subscribe to PNL