Vineri, 14 Februarie, 2020 - 18:00

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, că doreşte ca toţi operatorii feroviari din ţară să beneficieze de material rulant produs în România.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 18:00

Metroul din Drumul Taberei va circulă din iunie. Este promisiunea ministrului Transporturilor. Lucian Bode spune că nu sunt motive pentru o nouă întârziere a lucrărilor. Și alți miniștri înaintea lui au avansat termen după termen, dar realitatea i-a contrazis. Investiția, necesară pentru a descongestiona traficul într-unul dintre cele mai aglomerate cartiere ale Capitalei, trebuia să fie gata acum 4 ani.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 18:51
”Rumânul” a obținut promisiunea unei stații de tren la patinoar

București, 13 ianuarie 2020 — Ion Țiriac împreună cu reprezentanții Fundației Ion Țiriac s-a întâlnit, joi, 9 ianuarie, cu Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu reprezentanții CFR și cu cei ai constructorului, în marja vizitei efectuate de ministru la șantierul căii ferate care va lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni.

 

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 18:16
Nu în septembrie, cum prevede contractul

Legătura feroviară Gara de Nord – Aeroportul Otopeni trebuie terminată până în mai, chiar dacă termenul din contract este septembrie, după terminarea Campionatului European de Fotbal, a declarat joi ministrul Transporturilor, Lucian Bode. În prezent se lucrează pe două dintre cele trei secțiuni, justiția hotărând la final de decembrie ca lucrările să rămână suspendate pe secțiunea din mijloc.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 17:05

Noul Mers al Trenurilor care intră în vigoare în decembrie nu va aduce prea mult vești bune în afară de faptul că timpii de mers vor scădea cu o jumătate de oră pe București - Suceava. Restricțiile de pe Brașov - Sighișoara și șantierele de pe Deva - Arad vor menține viteze medii de 50 km/h în zonă, iar pe Sighișoara - Simeria timpii nu s-au scurtat. Parcursul va fi și mai lung către Timișoara, magistrala 900 având foarte multe probleme. În articol puteți vedea câteva exemple de parcurs și comparația cu mersul actual.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 18:00

Trecerile la nivel cu calea ferată vor fi, în sfârșit, verificate în sfârșit de polițiști, ca urmare a accidentelor grave produse în aceste zone.

Peste 500 de treceri vor fi verificate echipe mixte de polițiști de la Transporturi, Rutieră și ordine publică.

Acțiunile au loc după ce s-a constatat că accidentele produse în aceste zone au consecințe extrem de grave, de multe ori rezultând rănirea sau decesul persoanelor implicate.

Polițiștii vor face și o inventariere a trecerilor la nivel cu calea ferată, ca apoi autoritățile să poată remedia problemele identificate.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 13:14

Magistrala 5 va fi gata până la finalul anului, iar firma Alstom, care asigură serviciile de mentenanţă la metrou, şi-a rezolvat neînţelegerile cu Metrorex, a declarat luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Cu constructorul vorbesc săptămânal, lucrează. Singura problemă este sistemul de automatizare. La sfârşitul lunii decembrie se va da în trafic, aşa cum ne-am luat ca angajament", a spus Răzvan Cuc, după ce au apărut unele îndoieli asupra acestui subiect, în presă, legate de deschiderea traficului pe magistrala 5 de metrou.

Luni, 26 August, 2019 - 12:39

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că 300 de posturi aferente direcţiilor de achiziţii, economică şi comercială vor fi restructurate de către consiliul de administraţie. Acesta anunţă ca va mai restructura şi posturile de conducere din CNAIR.

"Restructurările se vor face cu precădere de la direcţia comercială, direcţia de achiziţii şi direcţia economică. Misiunea este grea, trebuie să uite de trecutul pe care îl are Tarom şi să nu fie implicate emoţional pentru că aşa nu va face nimic", a afirmat luni, ministrul Transporturilor.

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 15:25

UNTRR solicită Guvernului, Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi Ministerului Transporturilor (MT) suplimentarea bugetului alocat în 2019 restituirii supraaccizei pentru transportatorii rutieri. Altfel, transportatorii vor fi nevoiţi să alimenteze în ţările vecine şi să majoreze tarifele.

Această măsură ar putea putea acoperi toate cererile din partea firmelor şi ar contribui la menţinerea competitivităţii industriei de transport rutier din România, informează reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România într-un comunicate remis miercuri.

Subscribe to Ministerul Transporturilor (MT)