Joi, 9 Iulie, 2020 - 12:42

Marți, 8 iulie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor pentru investiția în platforma comunală pentru gunoiul de grajd din comuna Batoș, județul Mureș. Platforma urmează să fie exploatată de autoritatea locală, în beneficiul crescătorilor de animale din zonă, cu ajutorul utilajelor deja furnizate: tractor, două remorci, încărcător frontal, mașină de împrăștiat compostul și cisternă vidanjă.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 09:30

Începând de miercuri, 01 iulie 2020, toți cetățenii României au la dispoziție platforma ECOnsultare.ro, prin intermediul căreia pot vota online proiecte importante de mediu și își pot exprima opiniile asupra acestora. Platforma a fost lansată astăzi de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este primul instrument de consultare și voting online din România bazat pe un sistem Blockchain. Opiniile populației vor fi parte din fundamentările politicilor de mediu viitoare.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 10:33

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, 25 iunie, HG pentru aprobarea Normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și al instalațiilor de prelucrat lemn rotund, precum și cele privind proveniența și circulația materialelor lemnoase destinate consumului propriu al proprietarului, şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 08:00

Ministrul Mediului, Apelori și Pădurilor, Costel Alexe, se va deplasa în cursul zilei de vineri, 26 iunie, în mai multe localități din județul Botoșani pentru a monitoriza, de la fața locului, măsurile luate de autoritățile locale și specialiștii Administrației Naționale „Apele Române„ care se impun ca urmare a evoluției situatiei hidrometeorologice.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 11:20

În data de 22 iunie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor pentru noua capacitate de stocare a gunoiului de grajd, de care vor beneficia crescătorii de animale din zona comunei Râmnicelu. Investiția a fost făcută în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”.

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 14:00

Costel ALEXE: “Viața românilor din Oltenia a ajuns o loterie, dictată de schimbările climatice. În prezent, 100.000 de hectare din județul Dolj sunt afectate de fenomenul deșertificării”. 
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, a fost astăzi prezent în localitatea Mârșani din judetul Dolj, una dintre cele mai afectate zone de fenomentul deșertificării din Oltenia. 

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 11:40

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a finalizat regulamentul Parcului Natural Văcărești, acesta fiind, în prezent, în consultare publică pe site-ul MMAP. 
Regulamentul cuprinde un set de reguli și măsuri care vor asigura starea de conservare favorabilă pentru toate speciile și habitatele care au stat la baza desemnării ariei naturale protejate. 

Luni, 8 Iunie, 2020 - 09:56

De Ziua Mediului, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, a lansat marca înregistrată „Produs în Arie Naturală Protejată”. Brandul este dedicat produselor din România care își au circuitul de producție în orice arie naturală protejată din țară. 1200 de producători din ariile naturale românești vor să solicite deja dreptul de utilizare al mărcii înregistrate “produs în arie naturală protejată”.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 09:59

Marți, 2 iunie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor la platforma comunală pentru gunoiul de grajd din comuna Galicea, județul Vâlcea. Astfel, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) continuă finalizarea investițiilor în platformele comunale pentru gunoiul de grajd, soluția optimă pentru nevoile micilor fermieri de stocare a bălegarului, în condiții de siguranță pentru populație și pentru mediu.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 08:46

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor în calitate de lider de proiect, şi Administraţia Naţională "Apele Române", în calitate de partener, derulează, începând cu luna octombrie 2019, Proiectul "Întărirea capacităţii autorităţii publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor a 2-a si a 3-a ale Ciclului II al Directivei Inundaţii - RO-FLOODS " cod SIPOCA 734 / cod MySMIS 130033.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 13:00

La inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în ședința de guvern din această dimineață a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea programului de măsuri pentru atingerea stării ecologice bune a regiunii marine Marea Neagră.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 16:19

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Pădurea Schitu Duca din judeţul Iaşi, că pădurile seculare ale României vor intra sub protecţia legii şi că doreşte să dubleze suprafaţa pădurilor virgine şi cvasivirgine din ţară.

Joi, 14 Mai, 2020 - 13:05

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a spus că joi intră în consultare publică proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor tehnice de funcţionare a noului Sistem de urmărire a masei lemnoase (SUMAL).

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 09:18

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a centralizat datele referitoare la controlul transporturilor de masă lemnoasă pe drumurile publice în perioada stării de urgenţă. Analiza a fost realizată pentru perioada 04-26 aprilie 2020.

În data de 04 aprilie, la solicitarea ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, Ministerul Afacerilor Interne a inclus personalul silvic în filtrele de verificare de pe drumuri, alături de Poliţie, Jandarmerie şi Armată. Prevederea a intrat în vigoare prin Ordonanţa Militară nr. 7.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 20:00

România a fost condamnată la Curtea Europeană de Justiţie pentru poluarea cu PM 10 din Municipiul Bucureşti, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 12:57

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor supune dezbaterii publice Ordinul privind condițiile de acordare a derogărilor de la statutul de protecție pentru speciile de urs și lup. Ordinul este emis de minister pentru a preveni eventuale situații de urgență provocate de atacurile speciei asupra populației, dar și pentru limitarea pagubelor provocate de urși sau lupi bunurilor cetățenilor. 
Astfel, Ordinul prevede ca numărul maxim de derogări acordate de autoritate până în primăvara anului viitor, să fie de 140 de exemplare de urși bruni și 90 de exemplare de lupi. 

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 12:45

Inspectorii din domeniul gospodăririi apelor din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad şi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Galaţi au întocmit o plângere penală şi au aplicat o amendă de 80.000 de lei unei societăţi comerciale care exploata şi încărca agregate minerale cu mijloace mecanizate din albia cursului de apă Siret, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), într-o postare pe Facebook.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 09:08

Cu puțin timp în urmă, echipele de operaționalizare a Sistemului Informațional Integrat de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL) au început testările pentru modulele noului sistem de monitorizare a pădurilor. În testarea noului SUMAL, demarată luni, 27 aprilie 2020, vor fi implicate ocoale silvice și depozite de material lemnos din țară, precum Gărzile Forestiere din România, în etape, până când sistemul va fi extins la nivel național.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 08:55

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, s-a deplasat luni în Parcul Național Piatra Craiului, ca urmare a deciziei recente de introducere a 350 de hectare noi din suprafața parcului în zona de protecție. Cu această ocazie, ministrul mediului s-a referit și la situația tuturor Parcurilor Naționale din țară.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 18:44

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, cere Parlamentului reanalizarea proiectului legislativ care prevede protecție strictă pentru 75% din suprafața fiecărui Parc Național din România, conform unui comunicat de presă.

Costel Alexe a fost, luni, în Parcul Național Piatra Craiului, ca urmare a deciziei recente de introducere a 350 de hectare noi din suprafața parcului în zona de protecție. Cu această ocazie, ministrul Mediului s-a referit și la situația tuturor Parcurilor Naționale din țară.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 19:45

Peste 1000 de camioane încărcate cu lemne vor pleca din nordul judeţului Prahova. Sunt copaciii doborâţi de vijelia de la începutul acestui an, la Cheia. Motiv pentru care ministrul Mediului atrage atenția că pe şosele vor putea fi văzute foarte multe mijloace de transport, iar populația din zonă să nu se alarmeze.

Specialiștii vor cerceta amănunţit perimetrul de unde sunt scoşi copacii pentru a stabili ce arbori noi şi mai rezistenţi vor fi plantaţi în loc.

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 13:32

În contextul în care opinia publică este sistematic alimentată cu știri false șidezinformări cu privire la Pădurea Dobrovăț, acțiuni menite exclusiv pentru ainduce   panică   și   indignare   în   rândul   populației   și   a   genera   neîncredere   îninstituțiile   statului,   ministrul   Mediului,   Apelor   și   Pădurilor,   Costel   Alexe,   aîntreprins astăzi a doua vizită în teren pentru a clari"ca aspectele reale dincadrul exploatărilor forestiere din zonă.

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 10:00

Ca urmare a stării de urgență decretată la nivel național, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), aplică măsuri speciale în ceea ce privește derularea programelor de finanțare.
Astfel, depunerea dosarelor în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus se va face integral online, fiind acceptate în format electronic toate documentele necesare.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 18:26

Ca urmare a stării de urgență, depunerea dosarelor în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus se va face integral online, fiind acceptate în format electronic toate documentele necesare, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Obligativitatea prezentării certificatului de distrugere și radiere a autovehiculelor vechi a fost înlocuită cu o comunicare online către dealer în care să fie specificate data și numele operatorului unde mașina a fost casată.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 08:38

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor lansează anul acesta, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), un program destinat iluminatului ecologic în oraşele şi comunele din ţara noastră. Programul este multianual, iar bugetul stabilit pentru 2020 este de 384 milioane lei. Prin program, localităţile din România vor putea înlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Totodată, administraţiile vor putea achiziţiona şi sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:14

Localitățile Mărăcineni și Gherăseni, din județul Buzău, au primit în folosință în data de 3, respectiv 6 aprilie 2020, platformele comunale de depozitare a gunoiului de grajd finanțate prin proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” (CIPN), implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP). Odată cu platforma, fiecare UAT a primit și un set de utilaje necesar colectării de la populație și manipulării gunoiului de grajd, constând în: tractor, două remorci, încărcător frontal, mașină de împrăștiat compostul și cisternă vidanjă. 

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 15:44

Ministerul Mediului, prin Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajaţii acesteia.

Potrivit unui comunicat remis miercuri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a emis în acest sens un Ordin de Ministru, publicat marţi, 30 martie, în Monitorul Oficial al României.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 10:27

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajații acesteia. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a emis un Ordin de Ministru în acest sens, publicat marți, 30 martie, în Monitorul Oficial al României.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 10:12
Programul va avea in jur de 60.000 de beneficiari

Programul Rabla a demarat in luna martie, iar anul acesta are alocat un buget-record de 405 milioane de lei. Estimarile oficialilor arata ca vor fi in jur de 60.000 de beneficiari.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 13:50

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor demarează astăzi, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), programul Rabla PLUS. Astfel, persoanele care doresc să achiziționeze o mașină full electric sau electric hibrid plug-in, se pot adresa dealer-ilor validați începând cu ora 13:00. Totodată, pentru prima dată în istoria sa, Rabla PLUS permite populației inclusiv achiziția de motociclete full electric. 

Subscribe to Ministerul Mediului