Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 11:24

2019 n-CoV este un coronavirus nou, identificat pentru prima dată în decembrie 2019 într-un focar de pneumonie din China (Orasul Wuhan, provincia Hubei). Acesta face parte din familia Coronaviridae şi nu a fost identificat anterior la om. Din aceeaşi familie fac parte şi virusurile care determină Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) şi Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) şi pare să aibă caracteristici epidemiologice similare acestora, potrivit unui document elaborat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 13:32
din Alba-Iulia, care a decedat în cabinetul medicului de familie

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația unei fetițe de 4 luni, din Alba-Iulia, care a decedat în cabinetul medicului de familie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.
 

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 13:44

În judeţul Alba, de la începutul sezonului rece, au fost confirmate unsprezece cazuri de gripă, dintre care opt au fost internate şi trei tratate la domiciliu. Dintre persoanele internate, şase s-au vindecat şi au fost externate. 

Subscribe to DSP Alba