Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 12:58
Vor sărbători Învierea în carantină!

Aproximativ 200.000 de români urmează să revină în țară, în următoarele două săptămâni, cu ocazia sărbătorilor pascale, atât ale catolicilor, cât și ale românilor. Klaus Iohannis le-a transmis românilor din diaspora să nu revină în țară, iar premierul Ludovic Orban îi amenință că ”nu vor petrece Paștele în condiții normale”.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 11:37

Sute de mii de “români din diaspora” ne-au invadat în aceste zile țara, întorcându-se “acasă”. Este una din știrile cel mai des prezente în jurnalele tuturor televiziunilor, pe buzele tuturor romanilor. În primul caz, îi urmează considerații moderat revoltate, făcute de invitații în platou. În al doilea – o avalanșa de înjurături si blesteme, la adresa acestor descreierați, transformați , în ticăloșia lor, în “vehicule ale morții” și  deveniți principalii vinovați a ceea ce va urma, cât de curând, în România. 

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 17:45

Sensibilă la tratamentul ultrapreferențial de care s-a bucurat la aceste alegeri, diaspora l-a făcut, practic, președinte pe Klaus Iohannis. Cel puțin așa a interpretat faptele autorul acestei inspirate șarje grafice.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 11:07

Cei mai mulţi votanţi din diaspora la alegerile prezidenţiale de duminică au fost în Italia şi Marea Britanie, Klaus Iohannis obţinând peste tot, la votul din străinătate peste 85% din voturi, conform rezultatelor parţiale. 

Sâmbătă, 19 Octombrie, 2019 - 07:39
USR ar avea impresia „că li se cuvine o felie semnificativă, mai ales din votul Diasporei”.

Klaus Iohannis le-a transmis vineri simpatizanţilor din diaspora că trebuie să  se alăture PNL, nu USR :

Sâmbătă, 28 Septembrie, 2019 - 20:41

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit vineri seara cu reprezentanți ai diasporei din New York, precizând că le-a vorbit acestora despre modul în care se va desfășura votul la alegerile prezidențiale, în afara granției, atât la secție, cât și prin corespondență, dar și despre motivele de a se întoarce în țară.

Luni, 16 Septembrie, 2019 - 06:48
41.003 români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă şi alţi 38.944 s-au înscris pentru a vota la o secţie din străinătate

Un număr de 41.003 români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă şi alţi 38.944 de români s-au înscris pentru a vota la o secţie din străinătate, până duminică la miezul nopţii, la expirarea termenului limită pentru înregistrare, conform datelor comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 18:37
Și nu scoate o vorbă despre succesul moțiunii!

Cu aplombul dirigintelui care somează „loazele” clasei să se apuce să învețe după notițele luate la cursul său, președintele Klaus Iohannis cere modificări substanțiale ale legislației electorale, printre care vot anticipat timp de 8 zile la alegerile prezidențiale, crearea unui sistem în care listele suplimentare să fie generate în mod electronic la secțiile din străinătate, creșterea numărului de secții de vot, a cabinelor de vot și ștampilelor. În caz contrat va pedepsi parlamentarii cu o sesiune specială care le va reduce substanțial vacanța.

Subscribe to Diaspora