Miercuri, 27 Mai, 2020 - 15:38
Media de varsta a persoanelor decedate este de 80 ani

Aproape 96% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus decedate in Italia aveau alte afectiuni.

"Cele mai noi date arata ca noile cazuri si decese au un profil comun: este vorba de multi varstnici care aveau si alte afectiuni", a declarat Silvio Brusaferro, directorul Institutului italian de Sanatate Publica.

Conform datelor Institutului , media de varsta a persoanelor decedate in Italia de coronavirus este de 80 de ani.

Luni, 25 Mai, 2020 - 15:49
Covidul nu este virus, ci o bacterie care infecteazà sângele si provoacà TROMBOZE care determină asfixii

Medicii Italieni au fàcut autopsii, desi li s-a interzis si au  gàsit remediul pentru cei infectati cu COVID : Nu este un virus , ci o BACTERIE , ca cea care dà malaria , de aceea Plaquenilul ( Hidroxiclorochina ) era eficace.  Aceastà bacterie infecteazà sângele si provoacà TROMBOZE ( cheaguri de sânge ) , împedicând sângele sà se oxigeneze si deci sà ajungà la inimà si la plàmâni , sà circule si oamenii mor asfixiati . Intubarea si respiratoarele, cum s-a mai spus nu ajutà, ci omoarà oamenii .  

Duminică, 24 Mai, 2020 - 10:42
Estimarile privind „valul doi” sunt pentru perioada 15 octombrie - 1 noiembrie

Premierul Ludovic Orban asociaza datele alegerilor cu evolutia epidemiei de COVID-19, afirmand ca alegerile locale ar urma sa aiba loc inainte de valul 2 de imbolnaviri, precizand ca derularea campaniei electorale va depinde de cat de puternica va fi epidemia.

Sâmbătă, 23 Mai, 2020 - 10:59

E premieră absolută de la izbucnirea pandemiei care a cuprins întreaga lume. China nu a înregistrat niciun nou caz de COVID-19 pentru data de 22 mai, faţă de patru zilele trecute, a anunţat sâmbătă Comisia Naţională de Sănătate (NHC) într-un comunicat preluat de Reuters.

Este pentru prima dată când China nu a înregistrat o creştere zilnică a numărului de cazuri de când pandemia a început în oraşul Wuhan la sfârşitul anului trecut.

Numărul de noi cazuri asimptomatice ale coronavirusului a scăzut la 28 de la 35 o zi mai devreme, a transmis NHC.

Sâmbătă, 23 Mai, 2020 - 00:09

Nava Daimond Princess este singurul loc unde Covid19 a fost testat în mediu controlat. Nava a fost ținută o lună în larg în încercarea de a stopa contaminările. ( sau pentru teste?!?)
Rezultate:
3711 pasageri, majoritar oameni în vârstă, oameni care au stat împreună, au mâncat, dansat, făcut baie, socializat pe vreo 2500 mp.
696 s-au infectat - 18.7%
7 au murit - 0.18%

Luni, 18 Mai, 2020 - 20:20
Decese provocate de COVID, sau decese pur și simplu?

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că, potrivit raportării Institutului Naţional de Sănătătate Publică, alţi 13 pacienţi cu COVID-19 au murit. 9 dintre aceştia aveau peste 80 de ani, iar 3 peste 70. Bilanţul epidemiei de coronavirus în România ajunge la 1120 de morţi. Poate cineva sa ne spună câți dintre ei au murit, totuși, de „moarte bună”?

Luni, 18 Mai, 2020 - 17:58

Într-o dimineață, ai găsit cutia poștală goală. Niciun ziar-abonament. Dai fuga la chioșcul din colțul străzii ; singurul supraviețuitor dintre 20 de chioșcuri. Închis, deși la prima oră era coadă la el.
Te-ntorci, nervos acasă. Înjuri. Pe cine ? Aiurea. Tragi o gură de tărie. Alta de ceai.Te-ai
mai calmat. Cu presa scrisă.Știai că toți îi cântau prohodul. Bine că ai acces la on-line.

Luni, 18 Mai, 2020 - 08:41
S-au scandat slogane antiliberale

Câteva sute de persoane au protestat, duminică, pentru a treia seară consecutiv, în Piaţa Victoriei, solicitând dovezi ştiinţifice privind existenţa coronavirusului. Printre participanţi s-au numărat şi oameni de „peste 65”, inclusiv un preot. Majoritatea celor prezenţi nu aveau măşti de protecţie şi  nu  respectau „distanţa socială”. Erau afișate pancarte împotriva 5G și s-a manifestat împotriva obligativitatății vaccinării.

Sâmbătă, 16 Mai, 2020 - 20:44

Nu cred că cei care au pus la cale pandemia asta pentru a vedea cum reacţioneaza oamenii sub imperiul fricii s-au gîndit şi la efectul bumerang. Oriunde a fost pusa la cale schema, pentru că e clar că e o schema pusă în practica de foarte multe guverne, cele mai multe mondialiste şi nu naţionale, (contra sentimentului naţional s-a dat o batalie demna de o cauza mai bună) e clar că autorii nu s-au gîndit la efectul bumerang. Desigur, nu sunt atît de capabili să estimeze toate consecinţele unor acţiuni, lipsindu-le, printre altele, cultura.

 

Luni, 11 Mai, 2020 - 01:38

-----Urmareste banii, ca sa inteleg----- 

 

Tot auzim de Bill Gates, de peste 3 luni. Unii, cu mult inainte, dar multi, de abia de curand. Cine este, totusi, el? Un biet miliardar, printre cei mai bogati din lume, zice-se, mare filantrop si pasionat de medicina, in special de vaccinare.

 

-----Bill Gates, omul din spatele pandemiei ------

Duminică, 10 Mai, 2020 - 11:41

Destinația populară de vacanță Cipru de Nord ar putea fi prima țară care să se elibereze complet de COVID-19 , fără cazuri noi începând cu 19 aprilie 2020.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 00:00
O întrebare pe care și-o pun tot mai mulți, cu tot mai puține răspunsuri

Este ceea ce am banuit din prima zi a epidemiei pe principiul „cine profita”. Logica doctorului taiwanez nu poate fi combatuta. Nu poate fi o inchipuire a lui sau o stire falsa. 

Luni, 4 Mai, 2020 - 13:19
Odată cu numirea Annei Bjerde în funcția de Vicepreședinte pentru Regiune

WASHINGTON, 4 mai 2020Anna Bjerde, de naționalitate suedeză, a devenit noul Vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală la data de 1 mai 2020. În această funcție, doamna Bjerde va conduce activitatea strategică, analitică, operațională și de cercetare a Băncii Mondiale în această regiune.

Luni, 4 Mai, 2020 - 13:15

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.253 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 186 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

 

Luni, 4 Mai, 2020 - 09:47

Ministrul federal de interne al Germaniei a declarat astăzi că nimeni nu vrea să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor mai mult decât este absolut necesar. Însă redeschiderea nesăbuită a frontierelor, ar putea avea ulterior efecte sub formă de rate crescute 

Luni, 4 Mai, 2020 - 09:30
Ideea relaxării de la 15 mai începe să pălească...

Am trecut de pragul de 800 de morti provocate de coronavirus in Romania, iar numarul persoanelor infectate a trecut de 13.000.

Chiar si cu aceste cifre, oficialii apreciază cu prudență ca nu am atins varful epidemiei si ca este posibil ca 15 mai sa nu insemne relaxarea masurilor, asa cum speram cu totii, daca bilanturile zilnice nu vor scadea.

Luni, 4 Mai, 2020 - 07:51

Cu fiecare apariție a sa pe ecranul diferitelor canale, Raed Arafat dă tot mai mult impresia că el este cel care face regulile în combaterea epidemiei, deși competențele sale sunt, instituțional, limitate. Dealtfel aceasta este trăsătura comună a diferiților funcționari din sănătate ajunși în capul mesei  unde se simt datori să ia ei deciziile în locul politicienilor.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, arata ca cel mai probabil mall-urile nu vor fi printre primele deschise dupa data de 15 mai.

Duminică, 3 Mai, 2020 - 11:25
Se anunță „valul 2”, dar nu de coronavirus...

La mai putin de doua saptamani pana la presupusa relaxare a restrictiilor impuse in vederea prevenirii raspandirii noului coronavirus, în România se înregistrează 780 decese.

Romania inregistreaza in momentul de fata 12.732 de cazuri confirmate si 780 de decese provocate de COVID-19, iar specialiștii consideră că varful pandemiei inca nu a fost atins, deși se presupunea că acesta ar putea interveni după Paște..

Sâmbătă, 2 Mai, 2020 - 15:45

Secretarul de Stat Horațiu Moldovan a prezentat date la zi referitoare la extinderea epidemiei SARS-CoV-2 în România. Potrivit datelor furnizate situația este sub control iar România se află în topul statelor europene în ceea ce privește combaterea pandemiei de Covid-19.

Sâmbătă, 2 Mai, 2020 - 08:52

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, CDC, au lansat un consorțiu pentru a da startul unei rețele naționale de laboratoare de secvențiere, care va accelera eliberarea datelor din secvența SARS-CoV-2 în domeniul public. Eliberarea rapidă a datelor secvenței coronavirus deschise va ajuta la ghidarea răspunsului la sănătatea publică COVID-19 , va genera inovația și descoperirea și va înțelege în avans această

Sâmbătă, 2 Mai, 2020 - 00:00
Unul dintre cele multe...

 Este ceea ce am banuit din prima zi a epidemiei pe principiul „cine profita”. Logica doctorului taiwanez nu poate fi combatuta. Nu poate fi o inchipuire a lui sau o stire falsa. „Logica fara cusur a expertului taiwanez spune clar ca locatia in care apar cele mai multe tulpini de virus este locatia originala, pentru ca o tulpina noua nu poate aparea pe piata din nimic! Ori, pana acum s-a descoperit (cu date CERTE, probate prin expertize stiintifice de laborator de mai multi experti, inclusiv americani) ca pe spatiul geografic al Statelor Unite ale Americii s-au depistat

Vineri, 1 Mai, 2020 - 09:10

Prim-ministrul rus Mikhail Mishustin a spus că a fost diagnosticat cu coronavirus .

Știrea a fost anunțată joi seară, în cadrul unei conferințe video cu președintele rus Vladimir Putin.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 00:00
Nu coronavirusul

Profesorul Yuval Noah Harari, a carui companie a donat un milion de dolari OMS, explica in ce fel ne vor schimba viitorul deciziile pe care le luam astazi referitor la COVID-19.

Domnule profesor Harari, ne aflam in toiul unei pandemii. Ce va ingrijoreaza cel mai mult in contextul schimbarilor care au loc in lume?

Yuval Noah Harari: Cred ca cel mai mare pericol nu este virusul in sine. Umanitatea dispune de toate cunostintele stiintifice si de uneltele tehnologice pentru a birui virusul. Problema cu adevarat majora este demonul nostru launtric, ura noastra, lacomia si ignoranta.

Ma tem ca oamenii reactioneaza la aceasta criza nu cu solidaritate globala, ci cu ura, invinuind alte tari, invinuind minoritati etnice si religioase.

Dar eu sper ca vom fi capabili sa ne dezvoltam compasiunea si nu ura, sa reactionam cu solidaritate globala, care va dezvolta generozitatea noastra de a ajuta oameni aflati la nevoie. Si sper ca ne vom dezvolta abilitatea de a discerne adevarul si nu vom da crezare tuturor acestor teorii ale conspiratiei. Daca vom face asta, nu ma indoiesc ca vom birui cu usurinta aceasta criza.

Ne aflam, dupa cum ati spus, in fata alegerii intre supraveghere totalitara si sporirea puterii cetatenilor. Daca nu suntem atenti, epidemia va marca o cumpana a apelor in istoria supravegherii. Dar cum pot eu fi atent cu ceva ce nu se afla sub controlul meu?

Nu se afla complet in afara controlului dumneavoastra, cel putin in democratie. Votati in favoarea unor politicieni anume si partide care fac politica. Astfel aveti ceva control asupra sistemului politic. Chiar daca acum nu au fost alegeri, politicienii sunt in continuare sensibili la presiunile opiniei publice.

Daca publicul este inspaimantat de epidemie si vrea sa preia conducerea un lider puternic, atunci este mult mai usor pentru un dictator sa faca exact asta, sa preia fraiele puterii. Daca, de partea cealalta, exista reactie din partea publicului atunci cand un politician merge prea departe, atunci aceasta poate impiedica cele mai periculoase evolutii.

Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 14:08

Pe 26 februarie, România înregistra primul caz de coronavirus! De atunci și până azi, 11.036 de români s-au infectat, iar 601 dintre ei au murit.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.213 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 165 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Sâmbătă, 25 Aprilie, 2020 - 20:24
22 de morți sâmbătă: toți sufereau de comorbidități

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă că au murit încă 22 de români care aveau și coronavirus, bilanțul total în România de la începutul epidemiei fiind de 601 decese la pacienți care aveau coronavirus:

Deces 580

Bărbat, 50 ani din județul Călărași

Data internării: 27.03.2020 în INBI Matei Balș-ATI.

Sâmbătă, 25 Aprilie, 2020 - 20:13

Conform ultimestatistici, cifra de decese cu coronavirus în țările europene a depășit 120.000, iar epidemia continuă să distrugă continentul.

Sâmbătă, 25 Aprilie, 2020 - 13:32
Numărul deceselor a ajuns la 525

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până în 25 aprilie, în România au fost confirmate 10.635 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.890 au fost declarate vindecate şi externate.

La acestea se adaugă și cele 575 de decese, ceea ce rezultă că, la nivel național, 7.170 de persoane sunt, în acets moment, infectate cu noul coronavirus.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 16:50

Desigur, declarația poate fi și este necesară, legală. Într-o țară civilizată. Și la noi, dar unde ne trebuie și e lămuritoare, argumentată. Nu aiurea-n tramvai...De dragul birocrației

Deci, este o tâmpenie toată chestia asta,în cazul covidului. Să ai la tine, când ieși din casă, o declarație pe proprie răspundere, scrisă și semnată zilnic, timp de două luni; dacă

nu se va prelungi iar starea de urgență. Unde te duci, pentru ce, între ce ore, datele 

personale, semnătura.Cine, dracu crede, sau verifică, ce ai scris, sau ai mințit tu, pe coala aia ? 

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 14:25

Președintele ne-a informat. A decis domnia sa ca, începând cu data de 15 mai, românii să fie obligați să poarte mască în toate locurile publice închise. Și a făcut-o purtând el însuși o mască. După care a dat-o jos și ne-a informat că vocea i se aude mai bine fără mască. Nu ne-a lămurit nicicum de ce până atunci, până la data de 15 mai, masca nu e obligatorie. Dar să vedem ce va însemna când va fi.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 17:06

 Klaus Iohannis a sustinut marti dupa amiaza o declaratie de presa, la Palatul Cotroceni, dupa incheierea sedintei de "evaluare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19". Seful statului a anuntat ca dupa data de 15 mai vom putea discuta despre relaxarea restrictiilor.

Subscribe to COVID 19