Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 09:20

Unde mergem când avem o problemă de sănătate? Mulţi optează pentru camera de gardă, fără a mai trece pe la medicul de familie sau medicul specialist. Acest obicei a dus la supraaglomerarea secţiilor de primire urgenţe şi la nemulţumirea de a nu fi consultat în ordinea sosirii, ştiut fiind faptul că la UPU există un cod de aşteptare, conform procedurii de triaj.

În mod corect un pacient ar trebui să apeleze mai întâi la medicul de familie apoi, pe bază de trimitere, să ajungă la medicul specialist şi, doar în cazul în care starea se agravează, la spital.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 13:44

Aflaţi în plin sezon de gripă, la Centrul de Sănătate Multifuncţional "Sfântul Nectarie" se desfăşoară, în perioada 27.01.2020 - 14.02.2020, o amplă campanie de depistare a virusului gripal la copii. Astfel, până în prezent, la cabinetul de pediatrie s-au prezentat peste 60 de copii cu diferite manifestări de gripă sau răceală. Campania se adresează cu precădere copiilor cu domiciliul în Sectorul 6, pentru aceştia consultaţia este gratuită.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 11:48

Începând de luni, 25 februarie 2019, Primăria Sectorului 6, prin Centrul de Sănătate Multifuncţional "Sfântul Nectarie", lansează campania "Pentru Dumneavoastră, DOAMNĂ!", campanie dedicată sănătăţii femeilor din viaţa noastră.

"Pornind de la recomandarea medicilor de a realiza un control de rutină în fiecare an, chiar dacă nu există modificări vizibile în starea de sănătate, şi cu gândul la doamnele dragi sufletului nostru, dăm startul lunii martie cu un mărţişor pentru fiecare bunică, mamă, mătuşă, soră sau prietenă", a spus primarul Gabriel Mutu.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 14:55

De cele mai multe ori, atunci când intervin semne în starea de sănătate şi simptome ce afectează calitatea vieţii apare întrebarea: cărui medic ne adresăm pentru un control?

Primul care ne poate lămuri în această privinţă este medicul de familie, iar în cele mai multe cazuri, acesta recomandă ca investigaţiile să pornească de la medicul de medicină internă.

Medicina internă este specialitatea căreia trebuie să ne adresăm nu numai atunci când apar probleme de sănătate, dar şi anual, pentru un control general de rutină.

Subscribe to Centrul de Sănătate Multifuncţional