Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 11:40
Deputați ALDE se afiliază grupului parlamentar PSD

Este un adevărat cutremur în Parlament. Deputații ALDE se afiliază PSD, ceea ce înseamnă că din acest moment vor activa în grupul social-democrat din Camera Deputaților.

Lista deputaților care s-au afiliat grupului PSD:

1. Varujan Vosganian

2. Anton Anton

3. Steluța Cătăniciu

4. Doru Oprișcan

5. Daniel Olteanu

6. Constantin Avram

Marţi, 19 Mai, 2020 - 12:52

Găsiţi ataşat textul proiectului de lege privind anularea amenzilor date în baza ordonanţelor militare, iniţiat de preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu împreună cu preşedintele Pro România Victor Ponta şi liderul senatorilor UDMR Cseke Attila. Proiectul a fost depus la Senat cu solicitarea de dezbatere în procedură de urgenţă.

Detalii despre acest proiect pot fi găsite şi pe pagina de FB Călin Popescu Tăriceanu
https://www.facebook.com/tariceanu/posts/3619133268101462?__tn__=-R

Joi, 7 Mai, 2020 - 17:06

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că partidul său, PSD şi Pro România au elaborat un proiect de lege prin care să fie anulate, în mod automat, majoritatea amenzilor date în perioada stării de urgenţă şi nu prin intermediul instanţei.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 11:20

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, militeaza pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19 în spitale suport şi, separat, tratarea bolnavilor cronic în locurile unde au făcut-o până la izbucnirea pandemiei.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 10:40

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, apreciază că şeful statului, Klaus Iohannis, este "panicat" de răspândirea noului coronavirus pentru că datele publice comunicate de autorităţi opiniei publice sunt doar "praf în ochi".

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 16:06

Consilierii PSD şi ALDE au votat, luni, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui împotriva unui proiect de hotărâre iniţiat de PNL, privind organizarea online a întâlnirilor forului administrativ.

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului şi amânarea votării hotărârii privind organizarea online a şedinţelor CJ pentru luna viitoare, în vederea unei analize, dar secretarul judeţului a precizat că acest lucru nu este în conformitate cu legea.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 12:39

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, Norica Nicolai, îi cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să fie mai atent la modul în care acţionează organele de ordine şi să le recomande patrulelor "să o lase mai uşor cu zelul de a îndeplini planul de amenzi pe zi".

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 11:40
"Daca guvernantii nostri isi inchipuie ca o noua stare de urgenta, alte ordonante militare sau tonele de amenzi aplicate o sa-i tina pe romani departe de munca, inseamna ca nu traiesc cu picioarele pe pamant"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, militeaza pentru reluarea treptată a activităţii, posibil după Paşte, şi cere Guvernului să asigure măşti, la preţuri accesibile, pentru protecţie. "Daca guvernantii nostri isi inchipuie ca o noua stare de urgenta, alte ordonante militare sau tonele de amenzi aplicate o sa-i tina pe romani departe de munca, inseamna ca nu traiesc cu picioarele pe pamant. Nu am mai fost prin tara de cand cu starea de urgenta, dar pot spune ca in Bucuresti oamenii isi reiau, pe tacute, activitatile, fiecare cu ce fel de masuri de protectie isi poate incropi.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 10:50

Ministrul Florin Cîţu a declarat vineri că mandatul său de premier desemnat a fost acela de a menţine perspectiva alegerilor anticipate şi că nu ar fi acceptat să primească voturile PSD şi ALDE.

Marţi, 3 Martie, 2020 - 18:43

Consilierul local Daniel Pînzaru va fi candidatul ALDE pentru Primăria Sectorului 4, după ce filiala de sector a validat, marţi, candidatura acestuia la alegerile locale din 2020.

Potrivit unui comunicat al Departamentului Comunicare al ALDE Bucureşti, Daniel Pînzaru, în vârstă de 28 de ani, conduce Comisia Juridică a Consiliului Local şi este membru în Comisia Locală de Ordine Publică şi Comisia de Urbanism.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 15:33

Deputatul Andrei Gerea a anunţat miercuri că demisionează din ALDE pentru a se dedica proiectului politic "Prin noi înşine", proiect pe care ar fi vrut, iniţial, să îl dezvolte alături de Călin Popescu-Tăriceanu.

"Este un proiect politic de dreapta", a declarat Gerea, infirmând o înscriere a sa în PNL.

Într-o postare pe Facebook, Gerea mărturiseşte că s-ar fi aşteptat, în urma "apelurilor de reformare a ALDE", ca liderul partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, să aibă "altă reacţie" şi să nu îl schimbe de la conducerea organizaţiei ALDE Bucureşti.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 13:31

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că parlamentarii formaţiunii sale nu vor vota Guvernul Orban II.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 10:32

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cere Guvernului Orban să renunţe la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei de urgenţă referitoare la alegerile anticipate. ''Ordonanţa Guvernului Orban rescrie capitole importante din legile electorale în vederea eventualelor alegeri parlamentare anticipate. Ea este o palmă dată democraţiei. Aş fi mers mai departe şi aş fi spus că este un adevărat atentat la democraţie dacă ea nu ar avea şi prevederi pozitive, precum mărirea numărului de parlamentari pentru românii care trăiesc în străinătate.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 15:45

Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, că este neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Potrivit unui comunicat al CCR, transmis miercuri, Plenul Curţii Constituţionale s-a pronunţat asupra sesizării de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Senatului 36/ 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 15:10

Călin Popescu Tăriceanu este suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcție.

Anunțul l-a făcut chiar liderul ALDE, care susține că a primit o înștiințare de la Parchetul General.

Dosarul vizează perioada în care a fost președinte al Senatului, iar anchetatorii îl cercetează pentru că nu a pus capăt mandatului unui senator, aflat în incompatibilitate.

Tăriceanu a declarat pentru News.ro că e nevinovat întrucât legea nu îi permitea să acționeze în vreun fel.

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 10:22

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, se declară "îngrijorat" de împrumuturile Ministerului Finanţelor Publice de pe piaţa bancară din România.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 11:38

Mihai Ruse, senator ALDE de Brăila, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare, după ce a fost prins băut la volan, însă a reuşit să fugă de poliţişti şi s-a ascuns în curtea casei sale, de unde nu a mai vrut să iasă.

Instanţa supremă l-a condamnat pe senator la un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 19:54

Guvernul Orban nu este monocolor. Doar miniștrii sunt de la PNL, însă funcțiile de secretari de stat au fost negociate cu PMP și ALDE, în schimbul sprijinului în Parlament. Discuțiile încă nu au fost finalizate, motiv pentru care vedem numiri cu țârâita în aceste funcții. Dar printre foarte puținii secretari de stat numiți până acum, deja se regăsesc unii de la PMP.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 11:53

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că va iniţia o propunere legislativă prin care să dea posibilitatea românilor din ţară să voteze pe parcursul a trei zile.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 13:45

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, susține că în urma alegerilor prezidențiale alianța dintre ALDE și Pro România s-a rupt.

,,Astăzi, alianţa noastră electorală cu Pro România s-a încheiat. Fiecare partid porneşte pe drumul său, separat”, a anunţat Varujan Vosganian.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 17:00

Preşedintele ALDE Olt, Ioan Ciugulea, a confirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că în această săptămână a dat o declaraţie la DNA, ca martor, într-un dosar referitor la un proiect privind managementul situaţiilor de urgenţă, derulat de Consiliul Judeţean Olt şi finanţat din fonduri europene.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 11:21

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru 27 noiembrie luarea unei decizii privind sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului. Amânarea a fost decisă pentru aprofundarea dezbaterilor.

Pe 10 septembrie, senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, în plen, preşedintele Senatului cu 73 voturi "pentru".
 

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 10:30

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că UE ar trebui să înceteze monitorizarea ţării noastre prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 19:41

Biroul Politic Central al ALDE a aprobat, luni, acordul politic cu PNL în vederea susţinerii Guvernului Orban la votul de învestitură din Parlament, acord ce urmează a fi semnat cu PNL la ora 18,00.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 18:33
Fostul președinte al Senatului era acuzat că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Viorica Dăncilă a declarat că a fost o greșeală protejarea președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prin respingerea Senatului a cererii DNA pentru începerea urmăririi penale.

Întrebată dacă protejarea lui Călin Popescu Tăriceanu, în cazul începerii urmăririi penale a liderului ALDE, a fost o greșeală a PSD, Viorica Dăncilă a răspuns: "Cred că da. Eu nu am fost parlamentar, deci nu am votat".

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 19:19

ALDE poate susţine în Parlament învestirea Guvernului Orban, dar nu necondiţionat, a declarat, miercuri, preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a precizat că printre condiţii se numără menţinerea cotei unice de impozitare, continuarea marilor proiecte de infrastructură, fără ordonanţe de urgenţă privind Justiţia şi lipsa reprezentanţilor PMP din Cabinet.

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 10:00

Călin Popescu-Tăriceanu a participat la o şedinţă a femeilor din ALDE organizată în staţiunea Păltiniş (judeţul Sibiu).Liderul ALDE susţine că a ieşit de la guvernare pentru că premierul Viorica Dăncilă nu a putut să îndeplinească câteva dintre condiţiile puse de ALDE, printre care reducerea numărului de miniştri, de secretari de stat şi de consilieri ai demnitarilor.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 19:42

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat miercuri, in Senat, ca fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Melescanu, ales presedinte al Senatului, nu mai are calitatea de membru ALDE.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 12:52

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri în plenul Senatului că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al ALDE.

"Urmare a alegerii domnului Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, în baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial. Am făcut o adresă pe care am depus-o la biroul preşedintelui", a spus miercuri, în plen, Tăriceanu.

 

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 11:20

Senatorii au suspendat şedinţa de miercuri pentu a stabili într-o întâlnire a Comitetului liderilor dacă va fi aleasă noua componenţă a Biroului permanent. Solicitarea privind suspendarea a fost făcută în plen de liderul grupului senatorilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Subscribe to alde