Joi, 30 Aprilie, 2020 - 19:35
După ce celelate modele au facut praf economia

Organizația Mondiala a Sănătății consideră, mai nou și prea târziu, că modelul aplicat de Suedia, care a refuzat să își sacrifice  economia din cauza epidemiei de coronavirus este cel mai idicat. Din păcate, concluzia OMS vine după ce majoritatea țărilor din Europa și-au periclitat serios economiile, închizând companii și blocându-și funcționarea normală.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 17:43

După ce au interzis anterior toate întrunirile a peste 500 de persoane, autoritățile suedeze au anunțat astăzi o măsură mai strictă, care interzice adunările publice de peste 50 de persoane. Măsura este pusă în aplicare pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19 .

Vineri, 13 Martie, 2020 - 16:05

În timp ce întreaga lume luptă împotriva coronavirusului, în laboratoarele din toate colțurile planetei se caută o soluție. Oamenii de știință încearcă să producă un vaccin pentru noul tip de coronavirus. Din când în când, în presă apar informații încurajatoare.

Cu peste 600 de cazuri, Suedia nu se află în plutonul primelor 5 țări din lume grav afectate, dar se află în topul țărilor în care cercetarea, inclusiv cea medicală, este bine pusă la punct.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 11:34

Premierul ceh Andrej Babis a spus vineri, la Bruxelles, că un acord asupra viitorului buget al Uniunii Europene pentru 2021-2027 este posibil doar dacă Suedia, Danemarca, Ţările de Jos şi Austria acceptă limitarea contribuţiei la 1% din PIB, anunţă DPA.

''Dacă grupul celor patru ţări bogate Suedia, Danemarca, Ţările de Jos şi Austria insistă (asupra poziţiei lor), atunci putem pleca direct acasă'', a scris Babis pe contul său de Twitter.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 17:11

Ia amploare valul de violență cu care se confruntă Suedia în ultima vreme. Malmo, al treilea oraș ca mărime din țară, a fost din nou scena unor împușcături de stradă. Sunt reglări de conturi între găștile de cartier, iar autoritățile spun că au luat măsuri, dar rezultatele se vor vedea în timp.

La nici 48 de ore de la un schimb de focuri soldat cu moartea unui adolescent și rănirea altuia în plin centrul orașului, la Malmo a avut loc un nou incident armat. S-au auzit focuri de armă automată, oamenii au luat-o la fugă panicați.

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:08

Așteptarea a luat sfârșit! Zilele au devenit ore, și doar câteva ne mai despart de a doua semifinală Eurovision 2019, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentanților noștri. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+ transmit în direct evenimentul de pe scena de la Expo Tel Aviv, în această seară, începând cu ora 22.00. 

Sâmbătă, 23 Martie, 2019 - 07:48
Cu speranțele dintotdeauna și cu posibilitățile de acum...

Reprezentativa României debutează, în această seară, în preliminariile Campionatului European,  de la ora 19.00, în deplasare, cu selecţionata Suediei, în grupa F de calificare.

În cele zecepartide sdisputate până acum, suedezii s-au impus de patru ori, românii de trei ori iar trei partide s-au terminat la egalitate. 

Ultima c onfruntare - meci amical disputat la Craiova a avut loc în martie 2018, joc câştigat de tricolori cu scorul de 1-0.

Luni, 4 Martie, 2019 - 18:42
Din 2020

 

 

Volvo Cars, din poziția de lider mondial în materie de siguranță, transmite un puternic semnal de alarmă cu privire la riscurile generate de viteza excesivă. Acesta intenționează să limiteze viteza maximă a tuturor automobilelor sale la 180 km/h, începând cu anul 2020.

Marţi, 14 August, 2018 - 15:00

Tineri neidentificaţi au incendiat zeci de maşini în două oraşe din Suedia şi au atacat poliţia, informează luni seara media locale, preluate de DPA.

Numai în Goteburg 88 de autovehicule au fost distruse sau avariate sever, a anunţat poliţia, în timp ce la circa 70 km mai la nord, în Trollhattan, au avut loc scene similare şi tinerii au aruncat cu pietre în poliţişti.

Poliţia nu a putut preciza dacă atacurile au fost coordonate, notează DPA.

Martorii au declarat că presupuşii autori erau îmbrăcaţi în haine închise la culoare şi cu glugă.

Joi, 2 August, 2018 - 14:56

După ce reactorul 2 de la centrala nucleară Ringhals, din Suedia, funcționa deja de câteva zile la capacitate redusă, autoritățile au decis marți să îl închidă complet, relatează TheLocal.se.

Temperaturile anormal de mari care s-au înregistrat în această vară în toată peninsula Scandinavă au provocat și încălzirea apei mării, a cărei temperatură a ajuns la 25 de grade Celsius.

Apa mării este folosită de sistemele pentru răcirea reactoarelor nucleare, însă temperatura actuală este prea mare, așa că reactorul 2 a trebuit să fie închis.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 22:01

 Președintele a profitat de vizita sa la SIAB pentru a face declarații pe toate temele actualității. În primul rând a spus de ce n-a fost la ședința solemnă de la Parlament dedicată centenarului unirii cu Basarabia: nu și-a permis să aibe o abordare politicianistă!

Subscribe to Suedia