Joi, 11 Iunie, 2020 - 12:50
Statele Unite se află în mijlocul celei mai mari crize existențiale a unei generații. Ce urmeaza?

Finanțarea statului pentru universități este în scădere în Statele Unite ale Americii. Infrastructura care se prăbușește pune șoferii în pericol chiar și atunci când proteste și revolte ocazionale cu privire la moartea brutală a cetățenilor Statelor Unite ale Americii din mâinile forțelor sale de poliție militarizate nu blochează străzile în întregime. O boală mortală face ravagii pe aceleași străzi, traversează aceleași poduri și a dezincentivat prezența personală la aceste universități. Pe scurt, Statele Unite se destramă.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 10:00

Controversatul președinte are o agendă mult mai clară decât își poate imagina oricine atât în politica externă, cât și în afacerile interne, dar din moment ce trebuie să rămână la putere sau chiar să rămână în viață pentru a-și atinge obiectivele, strategia sa este atât de rafinată și subtilă, încât aproape nimeni nu o poate distinge. Obiectivul său general este atât de ambițios, încât trebuie să urmeze trasee eliptice aleatorii pentru a ajunge din punctul A în punctul B, folosind tiparele care-i induc în eroare pe majoritatea celor care îl urmăresc. Aceasta include majoritatea jurnaliștilor independenți și așa-numiții analiști din media alternativă, la fel de mult ca și promotorii de știri false din occident și o mare majoritate a populației.

În legătură cu strategia lui, aș putea face o analogie rapidă și precisă cu medicația: majoritatea pastilelor sunt concepute pentru a vindeca o problemă, dar vin cu o serie de efecte secundare. Ei bine, Trump folosește medicamentele doar pentru efectele lor ulterioare, în timp ce prima intenție a pastilei este de a-l menține la putere și în viață. Până la sfârșitul acestui articol, veți vedea că această metaforă se aplică pentru aproape orice decizie, mutare sau declarație pe care a făcut-o. După ce veți înțelege despre ce este vorba, veți putea aprecia președinția extraordinară pe care Trump o conduce, precum niciun alt predecesor.

Pentru a începe, lămurim un aspect al misiunii sale, care este extrem de important și de direct: este primul și singurul președinte american care a diagnosticat cel mai grav defect colectiv al umanității, completa sa ignoranță asupra realității. Deoarece mediile și educația sunt controlate de o mână de miliardari care conduc planeta, nu știm nimic despre istoria noastră reală care a fost răstălmăcită complet de către câștigători și nu avem un indiciu despre lumea noastră actuală. Pe măsură ce pășea pe arena politică, Donald a popularizat expresia „fake news” pentru a-i convinge pe cetățenii americani și pe populația mondială, că media îi minte. Expresia a devenit ceva obișnuit, dar vă dați seama cât de profund șocant este faptul că aproape tot ceea ce credeți că știți este total fals? Minciunile mass-media nu acoperă doar istoria și politica, ci v-au modelat percepția falsă asupra unor subiecte precum economie, alimente, climă, sănătate, despre orice. Ce ați spune dacă v-aș informa că știm cu exactitate cine l-a împușcat pe JFK, faptul că atacul de la  Pearl Harbor a fost cunoscut de dinainte este deja dovedit în instanță, că efectul de seră CO2 este o absurditate științifică, că banii noștri sunt creați prin împrumuturi de către bănci care nici măcar nu au fonduri sau că știința dovedește cu o certitudine de 100% că 11 Septembrie  a fost un atac înscenat? Ați auzit vreodată despre un jurnalist, un documentar PBS sau un profesor universitar care vă povestească despre așa ceva? 44 de președinți au venit și au plecat fără să scoată măcar un cuvânt despre această problemă uriașă înainte de a veni al 45-lea. Trump știe că eliberarea oamenilor din această ignoranță este primul pas către libertatea generală, așa că a început să-i numească pe  jurnaliști principali și sursele de știri pentru ceea ce sunt: ​​mincinoși patologici.

„Mii de profesioniști din domeniul sănătății mintale sunt de acord cu Bob Woodward și editorialistul  din New York Times: Trump este periculos.”

– Bandy X. Lee, The Conversation 2018

„Întrebarea nu este dacă președintele este nebun, ci dacă este nebun ca o vulpe sau nebun ca nebun.”

– Masha Gessen, The New Yorker 2017Haideți să lămurim un lucru: pentru conformitate, Trump nu este debil, dar cu siguranță a fost văzut ca un pericol pentru lumea lor. De când s-a mutat la Casa Albă, Trump a fost înfățișat ca narcisist, rasist, sexist și sceptic în ceea ce privește climatul, încărcat de povești tenebroase din trecut și suferind de probleme mentale. Chiar dacă aproximativ 60% dintre americani nu mai au încredere în mass-media, mulți au cumpărat povestea că Trump ar putea fi puțin nebun sau incapabi să se stăpânească, iar statistica urcă și mai mult atunci când ieșiți din SUA. Desigur, Donald nu face nimic special pentru a schimba percepția profund negativă pe care o au atât de mulți jurnaliști și oameni deopotrivă despre el. Este în mod deschis scandalos și provocator pe Twitter, sună impulsiv și prostănac de cele mai multe ori, acționează irațional, minte zilnic și aruncă sancțiuni și amenințări ca și cum ar fi bastoane de bomboane din geanta laterală a unui elf într-un mall în decembrie. Imediat putem distruge un mit mediatic persistent: imaginea pe care Trump o proiectează este autodistructivă și este exact opusul modului în care acționează narcisiștii patologici, deoarece aceștia încearcă să fie iubiți și admirați de toată lumea. Pur și simplu, lui Donald nu-i pasă dacă îți place sau nu, ceea ce îl face mai degrabă anti-narcisist, ca profil psihologic. Și asta nu este nici măcar o opinie, ci este un fapt destul de simplu și incontestabil.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 09:28

Convorbirea ambasadorului George Cristian Maior cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, în contextul misiunii în Alabama executate de personal din Armata României

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, Michael R. Pence.

Sâmbătă, 30 Mai, 2020 - 08:52

Moscova solicită o investigație amănunțită privind uciderea afro-americanului George Floyd în Statele Unite, a declarat Ministerul rus de Externe.

Pentru a treia zi în SUA, protestele și revoltele continuă din cauza morții afro-americanului George Floyd, care a murit în timp ce a fost reținut de poliție în orașul american Minneapolis .

Luni, 25 Mai, 2020 - 10:41

Republica Bolivariană Venezuela denunță că, la 22 mai 2020, Tribunalul Districtului Delaware, Statele Unite, a emis o decizie prin care a dispus să efectueze procedurile pentru vânzarea judiciară a acțiunilor companiei de stat venezuelene Citgo Petroleum aparținând PDV Holding, o companie deținută de Petróleos de Venezuela, SA (PDVSA).

Joi, 21 Mai, 2020 - 19:00

Justiţia americană şi-a dat acceptul în această săptămână pentru o expediţie ce vizează recuperarea telegrafului de pe Titanic şi a autorizat în acelaşi timp, pentru prima dată, decuparea epavei celebrului pachebot, informează AFP.

Un judecător federal din statul Virginia a acceptat o cerere a companiei R.M.S. Titanic, care speră să aducă la suprafaţă în vara acestui an staţia radio de la care au fost transmise semnalele S.O.S. de pe această navă.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 16:38

Primul vaccin anti-COVID testat în Statele Unite ale Americii a dat rezultate promițătoare, în cea dintâi etapă a studiului. Cu alte cuvinte a produs anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari sănătoși. Administrația americană a hotărât să sprijine dezvoltarea accelerată și există chiar speranțe că întregul proces de aprobare va putea fi încheiat anul acesta.

Datele provin de la 8 persoane care au participat la un test clinic de siguranță inceput in martie si efectuat pe 45 de subiecti.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 10:43

Președintele Trump a dispus un moratoriu de 60 de zile privind acordarea vizelor de muncă, care se va aplica numai imigranților care solicită permise de ședere permanente, cunoscute și sub numele de „cărți verzi”.

 

Sâmbătă, 18 Aprilie, 2020 - 09:31

Președintele american Donald Trump părea să sprijine astazi protestatarii din mai multe state împotriva măsurilor stricte de distanțare sociala si carantina adoptate la nivelul mai multor state pentru a înfrunta Covid-19. Președintele republican, care împreună cu alți membri ai partidului său, au susținut redeschiderea, cât mai curând  posibil, a economiei țării, a sprijinit, pe Twitter, pe conationalii sai din Michigan, Minnesota și Virginia, care contestă măsurile de izolare.
 

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 09:51

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat „o abordare pe etape” pentru a ușura restricțiile de circulație ale americanilor, chiar dacă numărul de decese datorate coronavirusului în țară  se apropie de 35.000, iar cazurile de îmbolnăvirise ridică la 667.000 - începând cu ora 01:00 GMT vineri.

Sâmbătă, 11 Aprilie, 2020 - 08:59
Focarul american arată un mic semn de reducere, potrivit Universității Johns Hopkins

După ce numărul de victime de joi a înregistrat un scurt declin, decesele au crescut din nou vineri, în timp ce numărul infecțiilor continuă să crească până la aproape 500.000 în topul Covid-19 din lume.

Sâmbătă, 11 Aprilie, 2020 - 00:00

Cu mai mult de 300 de milioane de americani sub ordinele de ședere la domiciliu pentru a ajuta la încetinirea răspândirii COVID-19 , mulți sunt acum obligați să lucreze de acasă și să evite toate călătoriile neesențiale de afaceri. În câteva săptămâni, mii de conferințe, convenții, expoziții comerciale și alte evenimente de afaceri față în față au fost amânate sau anulate. Estimările recente ale US Travel Association și Tourism Economi

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 11:12

Chicago, Illinois - Datele timpurii apărute în urma pandemiei coronavirusului din Statele Unite au pus în evidență disparitățile cu care mulți specialiști în sănătate publică sunt prea familiari: minoritățile rasiale sunt afectate în mod disproporționat de crizele de sănătate, cum ar fi aceasta. Și în cazul COVID-19, mai mulți dintre ei au murit.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 09:03
Trump: "Ştiu foarte bine că unele ţări foarte populate au mai multe cazuri decât noi, dar nu le raportează"

Numărul persoanelor care au decedat în ultimele 24 de ore pe teritoriul SUA în urma infecţiei cu noul coronavirus a ajuns la 1939 de persoane, a anunțat marţi seara  Universitatea Johns Hopkins, conformi AFP.

Este recordul zilnic înregistrat la nivel global de la începutul pandemiei.

Numărul total al deceselor din SUA a atins 12.722, apropiindu-se de Italia (17.127) şi Spania (13.798).

În SUA s-a înregistrat un sfert din cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 declarate oficial la nivel mondial: 396.223, 29.609 într-o singura zi.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 09:57
Trump: Fără bani pentru o economie verde a SUA, ci pentru infrastructură

Hawaii tocmai a devenit mortal astăzi cu un prim deces pe COVID-19.
Este cea mai neagră zi din Statele Unite, cu aproape 4.000 de morți.

Numai în New York, centrul epic al COVID-19 1550 de oameni și-au pierdut viața, 75795 sunt infectați și spitalele arată ca zone de război, potrivit lui Trump.

Luni, 30 Martie, 2020 - 21:01

Președintele Donald Trump i-a informat pe prințul britanic Harry și soția sa Meghan Markle că contribuabilul american nu va plăti factura de securitate, după ce aceștia au părăsit Canada pentru a se stabili în Los Angeles.

„Sunt un mare prieten și admirator al reginei și al Regatului Unit”, a replicat Trump  duminică. „S-a raportat că Harry și Meghan, care au părăsit Regatul, se vor muta definitiv în Canada. Acum au plecat din Canada pentru SUA, însă SUA nu va plăti pentru protecția lor de securitate. Ei trebuie să plătească! ”

Luni, 30 Martie, 2020 - 11:46
2 milioane de persoane în pericol de moarte în Statele Unite din cauza Coronavirus

 

 

Președintele american Trump a extins astăzi ordonanța de urgență, ceea ce duce la stoparea afacerilor și a mișcării dincolo de perioada inițială de 2 săptămâni, până la 30 aprilie 2020

Americanii împreună cu cetățenii din țări din întreaga lume vor fi limitați la casele lor cel puțin încă 30 de zile. De asemenea, înseamnă că turismul, aviația este de așteptat să rămână inactiv pe cea mai mare piață de călătorii și consumatori din lume.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 00:00
Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică

Universitatea Johns Hopkins a transmis această notă detaliată privind evitarea contagiunii:

 * Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ADN) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi), care, atunci când este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, își schimbă codul genetic, (mutație) și se transformă în celule agresor și multiplicator.

Luni, 23 Martie, 2020 - 18:00
Disensiuni regretabile între experții americani și cei chinezi în domeniul coronavirușilor

Cu câteva luni înainte de începerea pandemiei coronavirusului, administrația președintelui american Donald Trump a eliminat o poziție-cheie americană de sănătate publică la Beijing, destinată să ajute la detectarea focarelor de boală în China, a aflat agenția de știri Reuters.

Expertul american pentru boli, dr. Linda Quick, un epidemiolog medical încorporat în agenția chineză de control al bolilor, a părăsit postul în iulie, potrivit a patru surse cu cunoștințe despre acest aspect.

Joi, 19 Martie, 2020 - 20:33

Statele Unite iau in considerare planuri extreme pentru a face față crizei provocate de răspândirea pandemiei Covid-19, inclusiv aplicarea legii marțiale pentru combaterea violenței. Un raport publicat astăzi de site-ul newsweek.com, sub semnătura lui William M.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 18:11

Statele Unite ale Americii vor închide în mod temporar frontiera cu Canada, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat miercuri decizia de a închide în mod temporar frontiera SUA-Canada, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

"Vom închide temporar, printr-o decizie luată de comun acord, frontiera nordică, SUA-Canada, pentru traficul non-esenţial", a anunţat Donald Trump pe Twitter.

"Activităţile comerciale nu vor fi afectate. Vom transmite detalii", a precizat Donald Trump.

Luni, 16 Martie, 2020 - 23:37
Turismul în Statele Unite este mort

Turismul din Hawaii, călătoriile din Florida și excursiile rutiere din California rămân o activitate distractivă din trecut. Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat astăzi că americanii sunt puternic descurajați de călătoriile discreționare, călătoriile de afaceri, călătoriile și vacanțele, inclusiv călătoriile interne și internaționale. Acest lucru ar putea foarte bine acum să închidă complet industria de turism și turism din Statele Unite.

Luni, 16 Martie, 2020 - 16:55

Manevrarea de către Trump a coronavirusului a dominat prima dezbatere din cap între cei doi candidați democrați rămași la președinție [Kevin Lamarque / Reuters]

Joi, 12 Martie, 2020 - 09:37
Răspunsul US Travel Association la interdicția de călătorie a SUA cu Europa

Președintele și CEO-ul Asociației de turism din SUA , Roger Dow, a emis următoarea declarație privind suspendarea anunțată a majorității călătoriilor aeriene către și dinspre Europa:

Joi, 27 Februarie, 2020 - 18:23

Faptele au dovedit încă o dată că Statele Unite sunt cel mai mare actor statal în domeniul spionajului cibernetic, după cum a declarat Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez al Afacerilor Externe, cerând Statelor Unite să clarifice aceste aspecte în fața comunității internaționale.

 

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 15:22

 Dragi prieteni,
Vă mulţumesc foarte mult pentru că m-aţi invitat!
> Vin în America cu o misiune.
> Nu este totul bine în lumea veche.
> Se conturează un imens pericol şi este foarte greu să fii optimist.

> S-ar putea să ne aflăm în faza finală a islamizării Europei.
> Acesta nu este numai un pericol actual şi transparent pentru însuşi viitorul Europei, ci un pericol pentru America şi pentru întreaga supravieţuire a Vestului.
> Statele Unite constituie ultimul bastion al civilizaţiei apusene care ar înfrunta o Europă islamică.
> Mai întâi, voi descrie situaţia existentă pe teritoriul Europei, iar apoi voi spune câteva cuvinte despre Islam.

> Europa, pe care dumneavoastră o cunoaşteţi, este în schimbare.
> Dvs. aţi văzut, probabil, evenimente importante, anumite semne.
> Dar în toate aceste oraşe, uneori la numai câteva case distanţă de destinaţiile dumneavoastră turistice, este o cu totul altă lume.
> Este o lume a societăţii paralele create de imigrarea musulmană în masă.
> Pretutindeni în Europa se ridică o nouă realitate: întregi cartiere musulmane, unde rezidă sau, măcar, poate fi văzută foarte puţină populaţie indigenă.
> Şi dacă este, ajunge s-o regrete.
> Şi acest lucru este valabil chiar şi pentru poliţie.
> Este o lume a eşarfelor pe cap, o lume în care femeile se preumblă într-o ţinută în care nu li se vede faţa şi cu o droaie de copii după ele, iar soţii lor, sau dacă preferaţi proprietarii lor de sclavi, păşesc cu trei paşi înaintea lor.
> Ai moschei la multe colţuri de stradă.
> Prăvăliile au semne pe care nici dumneavoastră şi nici eu nu le putem citi.

> Cu greu veţi găsi vreo activitate economică.
> Există ghetouri musulmane, controlate de fanatici religioşi.
> Există cartiere musulmane şi ele cresc ca ciupercile în toate oraşele de-a curmezişul Europei.
> Acestea sunt construcţiile de blocuri pentru controlul populaţiei crescânde a Europei, stradă cu stradă, cartier cu cartier, oraş cu oraş.
> Există acum mii de moschei în toată Europa.

> Cu congregaţii mai largi decât în bisericile creştine.
> Şi în fiecare oraş european există planuri de a construi supermoschei care să facă să pară şi mai pitice fiecare biserică în acea regiune.
> Semnalul este evident: Noi dominăm!
> Multe oraşe europene sunt deja pe un sfert musulmanizate: luaţi doar Amsterdamul, Marsilia sau Malmo în Suedia.

> În multe oraşe, majoritatea populaţiei sub 18 ani este musulmană.
> Parisul este acum înconjurat de un cerc de cartiere musulmane.
> Mohamed, este acum cel mai popular nume în rândul băieţilor, în multe oraşe.
> În unele şcoli elementare din Amsterdam nu se mai poate vorbi despre ferme, deoarece asta ar însemna să se menţioneze şi porcul, ceea ce ar fi o insultă pentru musulmani.

> Multe şcoli din Belgia şi Danemarca servesc elevilor numai "halal food" (adică mâncare acceptată de religia musulmană, fără carne de porc sau carne de animal nesacrificat conform ritualurilor musulmane).
> În Amsterdam, cândva un oraş tolerant, gay-ii (adică homosexualii) sunt crunt bătuţi aproape exclusiv de către musulmani.
> Femeile nemusulmane aud regulat strigându-li-se "curvă, curvă".
> Antenele de televiziune nu sunt îndreptate spre canalele locale, ci numai spre staţiile din ţările de provenienţă musulmană.

> În Franţa, profesorii de şcoală sunt îndrumaţi să evite autorii care sunt consideraţi "ofensivi" musulmanilor, inclusiv Voltaire şi Diderot; acelaşi lucru este valabil şi pentru Darwin.

> Istoria Holocaustului nu mai poate fi predată în şcoală din cauaza sensibilităţii musulmane.
> În Anglia, tribunalele "Sharia" fac acum parte oficial din sistemul legislativ britanic (tribunalele sharia sunt instanţe judecătoreşti musulmane, care acţionează şi din moschei - n.t.)
> Multe cartiere ale orașelor din Franţa sunt astăzi zone de "necirculat" pentru femeile fără capul acoperit cu un şal.

> În urmă cu o săptămână, un bărbat aproape a murit după ce a fost bătut de musulmani pe o stradă din Bruxelles, pentru că a fost văzut bând, când la ei era Ramadanul.
> Evreii părăsesc Franţa în număr record, fugind de cel mai crunt val de antisemitism de la al doilea război mondial. Franceza este o limbă vorbită astăzi curent pe străzile din Tel Aviv şi Natania, din Israel.
> Aş putea continua cu multe povestiri de acest gen, povestiri despre islamizare.

> Un total de 54 de milioane de musulmani trăiesc astăzi în Europa.
> Într-un calcul recent al Universităţii San Diego , s-a constatat că în numai următorii 12 ani, 25 % din populaţia Europei vor fi musulmani.
> Bernatd Lewis a prezis o majoritate musulmană până la sfârşitul acestui secol.
> Acestea, desigur, sunt numai cifre.

> Şi cifrele n-ar fi ameninţătoare dacă imigranţii musulmani ar manifesta o tendinţă de asimilare.
> Însă sunt infime semnele în sensul ăsta.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 08:04

Timp de zeci de ani, Agenția Centrală de Informații (CIA) din Statele Unite a captat comunicatiile criptate ale unor guverne aliate și adversare din… cel puțin 120 de țări, potrivit unui raport special publicat astăzi în The Washington Post. În asociere cu Serviciul de Informatii Externe al Germaniei Federale (BND), CIA era proprietarul ascuns al companiei elvețiene Crypto AG, care a reușit să furnizeze aproape jumatate din aparatura speciala pentru de-codificarea mesajelor.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 20:02

În Statele Unite există in momentul de fata 13 cazuri de coronavirus, a confirmat astăzi Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor de la Washington. Cifra a fost atinsă marți, când a fost înregistrat un alt pacient infectat de boală, ceea ce, potrivit lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este o boală care reprezintă o „amenințare foarte gravă pentru restul lumii” după ce, cifra deceselor, în China, va trece de mie in aceasta luni.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 18:18

Deficitul comercial al SUA a scăzut în 2019 pentru prima dată în ultimii şase ani, după ce războiul comercial declanşat de Casa Albă cu China a dus la diminuarea importurilor şi a ajutat economia americană să continue să crească în trimestrul patru, în pofida unei încetiniri a cheltuielilor de consum, transmite Reuters.

Sâmbătă, 1 Februarie, 2020 - 13:14

Sociologul norvegian Johan Galtung prezice că Donald Trump va fi declanșatorul declinului american.

În 2020, Statele Unite vor suferi o prăbușire totală ca urmare a președinției lui Donald Trump, spune sociologul norvegian Johan Galtung, câștigător în 1987 al premiului Good Livelihood Award și cunoscut pentru contribuțiile sale științifice.

 În trecut, unele dintre predicțiile lui Galtung, cum ar fi destrămarea Uniunii Sovietice sau protestele din Piața Tiananmen, s-au îndeplinit.

Subscribe to SUA