Duminică, 2 August, 2020 - 16:05

În legătură cu recenta capturare a unui grup de militari ruși în apropiere de Minsk, comitetul de investigare din Belarus a raportat că „grupul a fost organizat și administrat conform standardelor militare”. De asemenea, “cetățenii ruși reținuți în Belarus nu urmau să zboare la Istanbul, în ciuda biletelor de avion obtinute de acestia”. Acest lucru a fost anunțat de șeful grupului de anchetă Alexander Agafonov, vineri, pe postul de televiziune ONT din Belarus.

Sâmbătă, 1 August, 2020 - 14:05

Conflict diplomatic între Minsk și Moscova, urmare a unei eșuate tentative de lovitură de stat pusă la cale de Direcția Principala de Informații a Armatei ruse, binecunoscutul GRU, la fel ca în România, în decembrie '89

Ambasadorul Rusiei în Belarus, Dmitri Mezentsev și Ministrul Consilier, Însărcinat cu Afaceri ad Interim al Ambasadei Ucrainei în Belarus, Pyotr Vrublevsky, au fost invitați la Ministerul Afacerilor Externe de la Minsk.

 

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 09:58
200 de mercenari deghizați în turiști, s-au infiltrat în Belarus cu misiunea de a perturba alegerile prezidențiale

Președintele bielorus, Lukashenko a convocat ieri o întâlnire urgentă cu membrii Consiliului de Securitate cu privire la situația legată de reținerea a peste 30 de de reprezentanți ai unei companii militare private străine în Belarus, țara de origine a grupului fiind Rusia.

"V-am invitat pentru discuta modalități de a face față acestei situații, s-ar putea spune, o situație de urgență care a avut loc în această seară. Nu o poți numi altfel", a spus liderul belarus.

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 10:51

Pandemia de coronavirus COVID-19 a „doborat” economia globală, iar miliardarii, companiile multinationale și mai multe State au pus în buzunar „trilioane de dolari”, a declarat sâmbătă, Președintele Belarusului , Alexander Lukashenko.

Lukashenko a făcut aceasta de declarație în timpul unei călătorii de lucru în regiunea Mogilev, unde a discutat cu cetățenii. În special, el a menționat că, dacă încă nu există un răspuns la întrebarea dacă pandemia este sau nu creată de om, unii oameni încearcă să profite de situație și de psihoza rezultată.

Sâmbătă, 30 Mai, 2020 - 08:58

Boala reprezintă doar o jumătate din “pandemia coronavirusului”, cealaltă jumătate este politică, a declarat Președintele din Belarus, Aleksandr Lukashenko, la întâlnirea cu lucrătorii fabricii de tractoare MTZ, astazi 29 mai, informează agentia de stiri de la Minsk, BelTA. „Sunt convins de un lucru: pandemia este mai mult decât o simplă boală. Boala este doar o jumătate din ea, sau chiar mai puțin. Restul este politică si interese de alta natura. Și, în curând, veti vedea ca asa a fost”, a spus Aleksandr Lukashenko.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 12:27
Cum continuă viața în Belarus fără blocaje și restricții - nimeni nu a murit

Belarus, oficial Republica Belarus, cunoscută anterior cu denumirea rusă Byelorussia sau Belorussia, este o țară fără lac din Europa de Est, mărginită de Rusia la nord-est, Ucraina la sud, Polonia la vest și Lituania și Letonia în nord-vest. Capitala sa și cel mai populat oraș este Minsk. Minsk este un oraș al Partidului European în aceste zile.

Miercuri, 28 August, 2019 - 10:29

Senatorul Titus Corlăţean, membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat marţi, 27 august 2019 în Belarus, la Minsk, la conferinţa cu tema: Opinia publică şi pedeapsa capitală în Belarus. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului de cooperare între Consiliul Europei şi Belarus, intitulat: Consolidarea dreptului la un proces echitabil în sistemul justiţiei penale din Belarus.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 06:19
FUMIGENE DE WEEKEND (86)

FUMIGENE DE WEEKEND (86)

O, Europa, te simt în mine, / Te simt adânc în mine / Te simt în sufletul meu / Te simt toată în mine”, zice o poezie a Veronicăi Porumbacu, din perioada proletcultistă, rămasă celebră prin epigrama lui Păstorel Teodoreanu: “O, sublimă Veronică, / Eu credeam c-o ai mai mică! / Dar mărturisirea-ți clară /Din Gazeta literară / Dovedește concludent, /Că în chestia matale / Cu-adâncimi fenomenale, / Intră-ntregul continent!”. Nicio legătură cu 9 mai și cu Sibiul, ci cu 29 martie și Bucureștiul STOP Științifico-fantasmagoricilor de la ENSP le-a luat o lună jumate ca să redacteze  “Declarația de la București privind drepturile omului și o Europă fără tutun”. În afara bla-bla-urilor obișnuite, o singură idee poate atrage atenția, anume acuzațiile, mai mult sau mai puțin voalate, de “încălcare a drepturilor omului” și “violare a obligațiilor de a proteja sănătatea”, la adresa guvernelor care “eșuează în descurajarea producției, vânzării și consumului de tutun” STOP Un fel de a “bate șaua ca să priceapă iapa”, adică Guvernul României, care nu a acceptat ca manifestarea activistă amintită să se desfășoare sub egida Președinției noastre la UE

Subscribe to Belarus