Publicat: 11 Iunie, 2020 - 19:00
Share

Cursurile de pregătire pentru examenele naţionale ale Şcolii Gimnaziale ''Miron Costin'' din Suceava au fost suspendate, după ce o elevă de clasa a VIII-a a fost diagnosticată cu COVID-19, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Cezar Anuţei.

Eleva a fost confirmată cu noul coronavirus miercuri, după ce cu o zi înainte mama ei a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Săptămâna trecută, eleva a fost la pregătirea pentru Evaluarea Naţională împreună cu nouă colegi şi un profesor.

În prezent, colegii elevei şi profesorul de la clasă se sunt în izolare la domiciliu, iar Direcţia de Sănătate Publică Suceava desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Acesta este al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor din judeţ care urmează să susţină examene naţionale în perioada următoare.

Primul caz a fost cel al unei adolescente din Poiana Micului, elevă în clasa a XII-a la Colegiul "Alexandru cel Bun" Gura Humorului, care a participat, alături de alţi colegi, săptămâna trecută, la cursurile de pregătire pentru Bacalaureat. Şi în acest caz, conducerea liceului a luat decizia de a suspenda orele de pregătire pentru examen.

Tag-uri Geo: