Share
2 Mar 2018 - 23:50

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în edițiile emisiunilor de știri din această seară: 
 

Gabriela Firea: Dacă colegele din organizaţia de femei mă vor recomanda, voi candida pentru un post de vicepreşedinte
Gabriela Firea a anunţat vineri că va candida pentru un post de vicepreşedinte PSD dacă Organizaţia Femeilor Social Democrate o va recomanda. Întrebată dacă o interesează şi o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale, Firea a negat, spunând că îşi doreşte să continue proiectele începute la Primăria Capitalei.
„Nu mă ocup cu revoluţia în partid. Dacă colegele mele de la organizaţia de femei - pentru că doamnele sunt de obicei recomandate de organizaţia de femei şi intră pe norma internă de partid în Biroul Permanent Naţional - dacă mă vor recomanda, le voi mulţumi şi voi candida pentru un post de vicepreşedinte al PSD. Mi-aş dori nu atât pentru funcţia în sine, ci pentru faptul că Bucueştiul ar trebui să aibă un reprezentant în Biroul Permanent, mai ales că în Bucureşti avem foarte multe probleme”, a declarat vineri Gabriela Firea.

Întrebată dacă va candida la alegerile prezidenţiale, edilul a negat şi a spus că îşi doreşte să ducă la final proiectele începute la primărie.

„Nu voi candida la preşedinţie. Îmi doresc foarte mult să duc la bun sfârşit proiectele de la Primăria Capitalei”, a spus Firea. (RTV)

 

Un primar a cheltuit 100.000 de lei pe SMS-uri, din bani publici, ca să câștige un concurs la TV
100.000 de lei, adică aproape 20.000 de euro, trebuie să plătească Primăria Bascov pe facturile la telefon, după ce angajații primăriei au trimis sms-uri de pe telefoanele de serviciu, la îndemnul primarului Gheorghe Stancu, pentru a susține ansamblul folcloric al Casei de Cultură din localitate, într-o competiție organizată la TV.
Ansamblul Doina Bascovului a participat la o competiție națională organizată în emisiunea „La Măruță” și a avut nevoie de susținerea publicului pentru a merge mai departe. 60.000 de voturi a reușit să strângă ansamblul, scrie bitpress.ro.
Problema este acum că în Consiliul Local Bascov din județul Argeș a izbucnit un adevărat scandal, după ce consilierii au aflat că trebuie să achite aproape 20.000 de euro pe sms-urile trimise de pe telefoanele de serviciu de către angajații primăriei. Mai exact, fiecare a avut de trimis câte 100 de mesaje, în condițiile în care un SMS a costat 25 eurocenți.
Deocamdată este neclar din buzunarul cui vor fi plătiți acești bani, asta după ce primarul Gheorghe Stancu a propus un proiect prin care factura să fie plătită din buget comunei, însă consilierii de la PNL și o parte dintre cei de la PSD s-au opus.
Presa locală mai relatează că aceasta este doar o primă factură, în contul semifinalei, urmând ca luna aceasta să fie organizată și finala.
Pe de altă parte, edilul de la PSD afirmă că i se pare cât se poate de normal să susţină un brand local. Mai mult, în timpul emisiunii a declarat că are „foarte multe emoții” și că speră „să mergem cu trofeul acasă”. (digi24)

 

Numele lui Klaus Iohannis, luat în calcul pentru poziția de președinte al Consiliului European
Numele presedintelui Klaus Iohannis este luat in calcul la Bruxelles pentru pozitia de viitor presedinte al Consiliului European, pozitie ocupata in prezent de Donald Tusk, fost premier al Poloniei.
Potrivit mai multor surse politice consultate in ultimele zile , nu este clar daca presedintele Iohannis este interesat de aceasta pozitie, insa in mod cert de bucura de sustinerea oficialilor europeni care au si inceput sa pregateasca terenul acceptarii presedintelui Iohannis pentru pozitia de presedinte al Consiliului, scrie hotnews.ro.
Până acum nu exită o pozitie a presedintelui in legatura cu o eventuala candidatura la presedintia Consiliului European.
“Daca Michel Barnier, negociatorul sef al Comisiei Europene pentru Brexit, va ajunge seful Comisiei Europene in 2019, cele mai mari sanse la sefia Consiliului European are Klaus Iohannis”, au explicat sursele citate. Aceste doua pozitii sunt de regula negociate politic din timp iar rezultatul final al acestor negocieri politice ar putea fi cunoscut undeva la inceputul anului viitor, au mai explicat sursele citate. (Antena3)

 

Mihai Chirica contestă excluderea din PSD şi dă în judecată partidul
Mihai Chirica va contesta în instanță excluderea din PSD. Primarul Iașiului spune că va sesiza, mai întâi, comisia de integritate din interiorul PSD. Forul este condus de Florin Iordache și nu are mari speranțe de izbândă. De aceea, Chirica spune că în instanță va încerca să demonstreze că procedura prin care a fost exclus din PSD nu a fost una statutară. În urmă cu două săptămâni, Comitetul Executiv Național al PSD a votat, pe șest, ca Mihai Chirica să nu mai fie membru de partid.
Anunţul a fost făcut vineri, după întâlnirea pe care primarii de municipii, printre care şi Mihai Chirica, au avut-o la Guvern, cu premierul. 
„Am decis să acţionez în judecată PSD, deoarece, de la deciziile luate în Comitetul Executiv (CEx) de la nivel naţional al formaţiunii politice, de anul trecut, nici până acum nu am fost informat oficial despre ele. Consider că am dreptul la apărare, ca oricare alt cetăţean al acestei ţări, şi am solicitat obligarea formaţiunii politice la informarea mea cu privire la acele hotărâri, prin care mi-au fost retrase funcţiile politice“, a declarat miercuri după amiază, Mihai Chirica, potrivit Mediafax.
La începutul anului trecut, PSD a decis retragerea tuturor funcţiilor politice deţinute de Mihai Chirica, în urma votului dat de Comitetul Executiv în acest sens. Social-democraţii au precizat atunci că au decis sancţionarea edilului ieşean în urma atacurilor aduse şefului PSD, Liviu Dragnea, şi Executivului condus de Sorin Grindeanu. Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD, alături de viceprimarul Gabriel Harabagiu şi Sorin Iacoban la începutul lunii februarie 2018. Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a spus atunci că decizia e definitivă. (Realitatea tv)

 

Ciclonul polar golește rezervorul de gaze: Consumul este enorm! România, cele mai mari importuri din ultimii cinci ani
Din cauza gerului polar, România a avut săptămâna aceasta cele mai mari importuri de gaze din ultimii cinci ani.
Consumul zilnic a fost cu mult peste medie zilele astea. Potrivit unor surse din sectorul energetic, Consumul zilnic de gaze a fost de circa 65 de milioane de metri cubi, iar sursele de proveniență au fost atât interne cât și externe.
În depozitele de înmagazinare mai erau luni, la începutul perioadei geroase, circa 500 de milioane de metri cubi de gaze, din totalul de 1,8 miliarde de metri cubi, cât erau la începutul iernii. Acum, după cinci zile de ger siberian, mai avem doar circa 175 de milioane de metri cubi de gaze.
Acest lucru va duce la scumpirea gazelor pentru populație.
"La ora actuală, stocul pentru iarna 2017-2018 este cel mai mic din ultimii patru-cinci ani, în condiţiile în care consumul de gaze din România a crescut cu 7-8% în ultimul an. Astfel că la iarnă va fi necesar să importăm o cantitate de gaze mai mare decât anul trecut", spunea directorul general al Transgaz, Ion Sterian, în noiembrie 2017.(b1TV)

Format: 

Rubrici: 

Topic: