Publicat: 14 Martie, 2012 - 19:00
Share

Victor Ponta: Acceptăm să ne întâlnim cu membrii Coaliţiei, dar nu renunţăm la demiterea Robertei Anastase
Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri că USL este dispus să se întâlnească cu membrii Coaliției pentru a discuta prioritatile legislative, dar precizează că nu va renunța la protestul parlamentar până când Roberta Anastase nu va fi înlocuită de la șefia Camerei Deputaților."Domnul Ungureanu ne-a invitat la o întâlnire cu membrii Coaliției cu domnul Boc, domnul Kelemen și pânp la urmp acceptpm să ne întâlnim și cu Gabriel Oprea. Am discutat și cu colegii din USL, cu domnul Antonescu și cu Daniel Constantin. Suntem de acord să ne întâlnim. I-am spus premierului că nu renunțăm la cele patru condiții pe care le-am pus. Acceptăm să ne întâlnim cu membrii Coaliției, dar nu renunțăm la punctul patru, demiterea Robertei Anastase”, a declarat Ponta.Ulterior, într-o conferință de presă, Ponta a declarat că premierul Mihai Ungureanu ar fi de acord să o demită pe Roberta Anastase, însă nu poate.„Noi cei trei președinți vom asista la un dialog cu puterea despre deblocarea Parlamentului. Avem patru condiții și vrem să ne spună dacă li se par aceste puncte greșite, bune sau dacă pot să facă ceva. Ungureanu a spus că avem dreptate, nu vrea ca votul să fie fraudat, dar a spus că nu poate să o schimbe pe Roberta Anastase, deși ar vrea”, a declarat Ponta. (B1 TV)

Gheorghe Vlădan are discernământ
Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la coaforul din complexul Perla, are discernământ.Acesta este rezultatului expertizei psihiatrice realizate de specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală din Bucureşti. Pe 5 martie, Gheorghe Vladan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa, şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau în salon. Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vladan, şi 6 persoane au fost rănite. (TVR 1)

Băsescu a anunţat reducerea duratei de aprobare a vizelor pentru ţările arabe
 Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, miercuri, ambasadorului statului Qatar, Salem Abdullah Sultan Al-Jaber, aflat în vizită de rămas-bun, că durata de aprobare a vizei pentru turiştii din ţările arabe va fi redusă la maximum 10 zile."Domnule ambasador, am rezolvat într-un mod adecvat problema cu vizele, am redus timpul. Ministerul de Interne deja a decis o reducere a duratei de aprobare a solicitării de viză la maximum 10 zile. Este valabilă pentru Qatar, pentru ţările arabe ale Golfului, pentru Turcia şi pentru China. Sunteţi în acest pachet", i-a comunicat preşedintele ambasadorului din Qatar.Şeful statului a mai precizat că decizia "va fi comunicată foarte curând tuturor ambasadelor".  Salem Abdullah Sultan Al-Jaber a afirmat că vestea este "foarte bună", întrucât "până acum au fost ceva probleme pentru turiştii care vroiau să vină aici". Diplomatul a mai spus că înainte de a-şi încheia mandatul va avea, săptămâna viitoare, o întâlnire cu noul ministru al turismului, Cristian Petrescu, cu care va discuta o serie de proiecte. (Realitatea TV)

Calendarul SCUMPIRILOR la ENERGIE electrică. Tariful social care protejează familiile sărace de facturi ridicate va fi eliminat
Tarifele reglementate la electricitate vor fi eliminate în şase etape pentru consumatorii industriali şi în zece etape pentru consumatorii casnici, Guvernul urmând însă să elimine începând cu anul viitor şi tariful social care protejează încă familiile sărace de facturi ridicate la energia electrică.Consumatorii casnici consideraţi vulnerabili odată cu liberalizarea tarifelor, care vor fi în situaţia de a nu-şi putea achita facturile, vor fi împărţiţi în trei categorii, raportat la veniturile familiei, iar tariful social va fi eliminat tot în trei trepte, în intervalul 2013-2015, relevă un document oficial.În cazul clienţilor casnici, eliminarea tarifelor reglementate la electricitate, mai mici faţă de piaţa concurenţială, va începe în iulie 2013, cu un procentaj de 10%, şi va continua în acelaşi ritm, în două etape semestriale, din 2014.Ponderea din energia electrică funizată către consumatorii casnici de pe piaţa concurenţială va creşte la 10% în iulie 2013, 20% în ianuarie 2014, 30% în iulie 2014, 40% în ianuarie 2015, 50% în iulie 2015, 60% îm ianuarie 2016, 70% în iulie 2016, 80% în ianuarie 2017, 90% în iulie 2017 şi 100% în decembrie 2017. (Antena 3)

Care sunt cele mai sigure bănci din lume
Într-o economie globală năpădită de probleme, cuvintele “siguranţa” şi “bancă” nu se întâlnesc prea des în aceeaşi propoziţie.Problemele financiare din intreaga lume ne fac sa ne intrebam: Care sunt cele mai sigure banci nude sa ne depozitam banii?Iata topul celor mai sigure banci din lume, pe tari:•Kuweit - Banca Nationala din Kuweit  Banca Nationala din Kuweit se fla pe locul 47 in topul celor mai sigure banci din lume intocmit de Global Finance. •Emiratele Arabe Unite – Banca Nationala Abu Dhabi A doua cea mai mare banca din Emiratele Arabe, Banca Nationala Abu Dhabi, este si cea mai sigura. Aceasta a ajuns pe locul 46 in topul Global Finance.•Japonia – Banca Shizuoka Banca Shizuoka este cea mai sigura din Japonia, fiind pe locul 43 la nivel global.•China – Banca de Dezvoltare Chineza Pentru prima data in istorie, o banca din China se afla in lista Global Finance. Institutia este sub controlul directg al consiliului de stat.•Italia - Cassa Depositi e Prestiti •Finlanda – Banca Pohjola Banca Pohjola este singura reprezentanta a Finlandei in acest top, clasanduse pe locul 28. •Statele Unite ale Americii – Banca New York Mellon SUA are sase reprezentanti in topul bancilor sigure, New York Mellon fiind pe locul 24 din lume. •Suedia - Nordea Bank Cele patru mari banci din Suedia: Nordea, Swedbank, Svenska Handelsbanken si SEB detin aproximativ 75% din capitalul de piata a tarii. Doar doua dintre acestea au ajuns in topul Global Finance: Nordea Bank pe locul 22 si Svenska Handelsbanken pe locul 23. (money.ro)

Carnea roşie consumată în mod frecvent poate scurta viaţă
Carnea roşie consumată în mod frecvent poate scurta viaţă şi creşte riscul de cancer şi boli de inimă. Asta arată un studiu realizat de Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Harvard. Potrivit cercetătorilor, înlocuirea cărnii roşii cu peşte, pui, legume sau nuci, diminuează acest risc. Cercetătorii de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Harvard au analizat datele adunate  de la peste 120 de mii de persoane, timp de 28 de ani. Ei au descoperit că adăugarea unei porţii în plus de carne roşie neprocesată, în dieta zilnică, poate duce la deces sau la creşterea  riscului  de boli vasculare sau cancer.Specialiştii spun că grăsimile saturate din carnea roşie, precum şi sarea  folosită în semipreparate pot afecta grav sănătatea. Cercetătorii sunt, însă, de părere că această    carne poate fi consumată moderat, ca parte a unei diete echilibrate, dacă este gătită în mod sănătos, cum ar fi la grătar. Însă nu toată lumea este de acord cu studiul realizat de cei de la Universitatea Harvard.Specialiştii spun că înlocuind carnea roşie cu cea de pui  sau peşte, cu legume, cereale bogate în fibre sau cu alte alimente sănătoase, oamenii ajung mai rar la medic şi îşi pot prelungi viaţa. (Neptun tv)