Publicat: 27 Iulie, 2016 - 09:12
Share

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la studiul felinelor sălbatice, un nou modul al Şcolii de Vară care se desfăşoară în perioada 1 – 5 august 2016 în Sala Atelier a Muzeului.

Din desişul pădurilor ecuatoriale amazoniene, trecând prin savana arsă de soare ori printre dune de nisip, ajungând până pe versanţii înzăpeziţi ai Himalayei vom căuta, găsi şi cerceta specii interesante de feline, fiecare cu tabieturile şi caracteristicile sale specifice.

La ce bun să ai pete pe blană, dar dungi? Cine este cel mai bun săritor în înălţime, dar cel mai rapid? Iubesc pisicile apa şi de ce? Cu sau fără coadă? Leopard sau jaguar? Singuratice sau familiste convinse?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care veţi putea găsi răspuns participând la modulul coordonat de Petre Bogdan Matei, conservator, biolog şi zoo educator. Colegul nostru vă va dezvălui, printre altele, şi câteva lucruri mai puţin ştiute din viața felinelor aflate în captivitate în zoo sau circuri.

Vă aşteptăm la „Şi mari şi mici printre pisici”, cursul interactiv unde copiii pot îmbina buna dispoziţie cu informaţii inedite despre mediul înconjurător şi animalele care îl populează! 

Cursul care se desfăşoară zilnic între orele 10:15 şi 12:30 se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, iar taxa de participare este de 150 lei/ persoană sau 250 lei/ 2 fraţi.

Înscrierea participanţilor se poate face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro. Detalii pe www.antipa.ro.