Publicat: 16 Aprilie, 2020 - 14:51
Share

Clubul portughez Sporting Lisabona şi-a trimis aproape toţi angajaţii în şomaj parţial, începând de joi, şi a redus cu 40% salariile jucătorilor pentru a rezista din punct de vedere financiar la criza declanşată de pandemia de coronavirus care a suspendat campionatul de fotbal, relatează AFP.

Clubul lusitan a precizat într-un comunicat că măsura de trimitere a 95% dintre salariaţii săi în şomaj este temporară, în timp ce jucătorii vor suferi o diminuare a salariilor cu 40%, iar membrii Consiliului de administraţie vor suporta o reducere de 50%, confirmând informaţiile apărute weekend-ul trecut în presă.

Sporting avea o situaţie complicată pe plan sportiv şi economic dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus, care a paralizat începând cu luna martie sportul mondial. Clubul a renunţat să mai plătească prima tranşă de 5 milioane euro lui Sporting Braga, jumătate din indemnizaţia de transfer a antrenorului Ruben Amorim.

La începutul lunii martie, Sporting a decis angajarea antrenorului de 35 ani, care devenit cel mai scump din fotbalul portughez, deşi abia debutase în această carieră la Braga.

Amorim, al şaselea antrenor pentru Sporting de la alegerea preşedintelui Frederico Varandas, în urmă cu doi ani, avea ca obiectiv redresarea clubului care ocupă locul al patrulea în clasament, la 18 puncte de liderul FC Porto, la momentul suspendării competiţiei. 

Tag-uri Institutii: