Publicat: 27 Februarie, 2013 - 10:05
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor accidente rutiere sau a vremii nefavorabile.

În judeţul Harghita, pe DN15, la Borsec, un autotren a rămas imobilizat ieri pe marginea drumului, ocupând o parte din banda de circulaţie. În cursul zilei de astăzi, când se vor efectua operaţiunile de ridicare a autotrenului, traficul rutier va fi întrerupt aproximativ un sfert de oră.

În judeţul Iaşi traficul rutier s-a desfăşurat în condiţii de ceaţă la primele ore ale dimineţii. În jurul municipiului Iaşi şi pe DN28 Iaşi - Leţcani vizibilitatea scădea sub 50 de metri, însă deja ceaţa a început să se ridice.

Pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a nins pe tronsonul kilometric 90-120 şi  s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ un centimetru. Au intervenit deja utilajele de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, iar partea carosabilă a fost curăţată.
Având în vedere că până astăzi la ora 15:00 este în vigoare o atenţionare cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ploaie, ninsoare şi intensficări ale vântului, (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi de intensitatea vântului şi să mărească distanţa în mers între autovehicule.

Conform informaţiilor primite de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi, traficul feroviar rămâne întrerupt, din cauza unei alunecări de teren, pe secţia de cale ferată 703 Bârlad - Galaţi, între Tuluceşti şi Galaţi. Transportul călătorilor pe segmentul respectiv se face cu autobuze.