Publicat: 21 Ianuarie, 2012 - 11:34
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt anunţate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

În acest moment ninge viscolit pe DN1, pe raza staţiunilor montane prahovene. Traficul fiind redus, a început să se depună zăpadă pe carosabil. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Pe DN1A, în zona Cheia, stratul de zăpadă măsoară, pe mici porţiuni, aproximativ 1-2 centimetri.
Având în vedere că pârtiile de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov oferă condiţii optime pentru practicarea sporturilor de iarnă, ne aşteptăm ca în următoarele ore circulaţia să se intensifice pe DN1 Bucureşti – Braşov.

Ieri, dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, 19.611 autovehicule, cu 835 mai multe decât vinerea trecută.

Semnalăm că traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe alte artere din ţară, în special pe drumuri naţionale secundare care străbat zone montane. Semnalăm în acest sens: DN67C Novaci – Rânca (judeţul Gorj), DN67D Valea Cernei (judeţul Mehedinţi), DN72A şi DN73 în zona Câmpulung (judeţul Argeş), DN73A Predeal – Şercaia (judeţul Braşov), DN15 Hădăreni – Ungheni (judeţul Mureş), iar în judeţul Harghita DN12C Gheorgheni – limita cu judeţul Neamţ, DN11B Târgu Secuiesc – Cozmeni, DN12 Tuşnad – Topliţa, DN13A Praid – Miercurea Ciuc, DN13B Praid – Bucin şi DN13C Vânători – Bisericani.

Având în vedere că până astăzi la ora 10:00 este în vigoare o informare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ninsoare în Maramureş, Transilvania şi în zonele montane, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculul echipat pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

De asemenea, ţinând cont de faptul că temperaturile sunt scăzute, iar drumurile sunt în cea mai mare parte umede, conducătorii auto trebuie să ia în considerare şi riscul formării poleiului.