Publicat: 15 Ianuarie, 2012 - 12:54
Share

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12.00) nu sunt anunţate drumuri naţionale blocate din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Circulaţia autovehiculelor pe DN1 Braşov - Bucureşti se desfăşoară, deocamdată, fără probleme, cu menţiunea că în zona montană (Sinaia, Buşteni, Azuga) ninge, iar traficul pe sensul către Ploieşti s-a intensificat. Pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, între kilometrii 138 şi 149, deşi ninge, carosabilul este negru, iar pe tronsonul kilometric 149 – 161 (Cheia – limita cu judeţul Braşov) ninge viscolit şi există un strat subţire de zăpadă. În zonă se acţionează cu utilaje pentru îndepărtarea zăpezii şi se împrăştie material antiderapant.

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe alte artere rutiere din ţară, în special pe unele drumuri naţionale secundare. Semnalăm în acest sens: DN13E Zagon – Barcani (Covasna), DN67D Obârşia Cloşani – Valea Cernei (Mehedinţi), DN7A Voineasa – Obârşia Lotrului (Vâlcea), DN7A Groapa Seacă – Jieţ (Hunedoara), DN11B Târgu Secuiesc (Covasna) – Cozmeni (Harghita), DN13B Praid – Joseni (Harghita), DN7C Piscu Negru (Argeş)/Sinaia, Cheia (Prahova).

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, îi sfătuim pe conducătorii de autovehicule să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte, să folosească luminile de întâlnire şi ziua pe toate categoriile de drumuri, să nu se lanseze în efectuarea depăşirilor fără a se asigura temeinic, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă ori polei, să nu bruscheze comenzile vehiculului şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.