Publicat: 14 Ianuarie, 2012 - 11:55
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Braşov, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe DN1, pe ambele benzi ale podului situat la intrarea în Predeal dinspre Azuga. Între orele 7:30 şi 8:10 circulaţia a fost întreruptă din cauza unui accident rutier, în care au fost implicate două autovehicule, un autoturism şi un autocar, iar până la ora 9:45 traficul s-a desfăşurat pe o bandă, alternativ. Conducătorul autoturismului, care nu a suferit răni grave, a fost transportat la spital.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier s-a intensificat semnificativ în ambele sensuri de mers, dar mai ales către Braşov. Partea carosabilă este în cea mai mare parte umedă, vremea fiind frumosă pe tronsonul Sinaia – Buşteni. La Predeal a început, din nou, să ningă.

Ieri, dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, 18.776 de autovehicule, cu 1.620 mai multe decât vinerea trecută. Deja s-au format coloane de maşini pe raza staţiunilor montane prahovene. Le recomandăm automobiliştilor care dinspre Ploieşti se îndreaptă către Braşov (şi invers) să evite aglomeraţia de pe Valea Prahovei şi să circule pe DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.

La această oră (10:00) nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza zăpezii. În judeţul Braşov ninge abundent, iar traficul rutier se desfăşoară îngreunat mai ales în zona municipiului reşedinţă.

Având în vedere că până astăzi la ora 20:00 este în vigoare o informare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, conform căreia în zonele montane va ninge viscolit, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculul echipat pentru circulaţia în condiţii de iarnă.