Publicat: 2 Ianuarie, 2012 - 12:07
Share

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este scăzut în intensitate pe autostrăzi şi drumurile naţionale. Însă la prânz, dar mai ales spre seară, se va circula în condiţii de aglomeraţie în primul rând pe drumurile care duc către Bucureşti. 
 
Preconizăm că pe DN1, pe Valea Prahovei, vor începe să se formeze coloane de maşini după ora 11:00, în ambele sensuri de mers. Unii turişti vor porni către casă, în timp ce alţii vor merge la munte doar pentru o zi, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi. De aceea, automobiliştilor care doresc să ajungă din Braşov în Ploieşti (şi invers) le reamintim ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti. 
 
Din zona Bran – Moeciu se poate merge spre Bucureşti pe DN73 Braşov – Piteşti, autostrada A1 Piteşti - Bucureşti (având în vedere faptul că accesul în DN1 din DN73A Râşnov – Predeal se va face foarte greu după-amiaza).
 
Pe parcursul zilei, este posibil ca pe DN1E să fie restricţionat traficul rutier dinspre Braşov (poate şi dinspre Râşnov) către Poiana Braşov, din cauza numărului mare de maşini de pe raza staţiunii. Aşa cum s-a întâmplat şi ieri, dar şi la începutul anilor trecuţi, poliţiştii vor permite accesul către Poiana Braşov în măsura în care numărul de maşini din staţiune va scădea.
 
Spre seară, probleme vor apărea şi pe autostrada A1, pe sensul de mers Piteşti – Bucureşti. Amintim că frecvent, în zilele cu trafic intens, imediat după lăsarea întunericului se produc tamponări între autovehicule la intrarea în Bucureşti, pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers.
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare, valabilă până la ora 8:20, conform căreia în judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Ilfov şi municipiul Bucureşti ceaţa va reduce vizibilitatea, local, sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri. Însă, până la această oră, nu ne sunt semnalate drumuri din aceste judeţe pe care să se circule cu dificultate din cauza ceţii. În schimb, vizibilitatea este sub 50 de metri pe DN66(E79) Târgu Jiu – Rovinari – Ţânţăreni, în judeţul Gorj, drum pe care fenomenul este frecvent.
 
Pe lângă adaptarea vitezei în funcţie de vizibilitate, le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.