Publicat: 31 Decembrie, 2011 - 12:20
Share

 

Centrul INFOTRAFIC din cadrul IGPR informează că nu sunt anunţate drumuri naţionale blocate din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind intensitatea traficului pe autostrăzi şi drumuri naţionale.
 
Precizăm însă că circulaţia auto este îngreunată pe mai multe tronsoane importante, din cauza ceţii dense. Vizibilitate este redusă din pricina acestui fenomen pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti - Cernavodă şi A3 Turda – Gilău şi pe multe drumuri naţionale şi europene din judeţele: Gorj, Mehedinţi, Argeş, Prahova, Buzău, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Maramureş şi Suceava.
 
Semnalăm, totodată, că pe mai multe artere rutiere există un strat subţire de zăpadă, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Pe aceste tronsoane, lucrătorii de la drumuri au împrăştiat material antiderapant, însă conducătorii auto trebuie să manifeste prudenţă sporită, să adapteze viteza la particularităţile carosabilului şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare ale autovehiculelor. Cele mai importante artere rutiere pe care există astfel de probleme sunt:
 
-         în judeţul Hunedoara, DN7A Groapa Seacă – Jiet;
 
-         în judeţul Vâlcea, DN7D Boişoara – limita cu judeţul Argeş;
 
-         în judeţul Covasna, DN13E Zagon – Barcani; 
 
-         în judeţul Suceava, DN18 Cârlibaba – limita cu judeţul Maramureş;
 
-         în judeţul Cluj, DN1R, în zona Beliş.
 
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, îi sfătuim pe conducătorii auto să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele dinainte, să îşi cupleze centura de siguranţă (şi să determine toate persoanele din autoturism să procedeze la fel), iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei să folosească cu precădere frâna de motor. De asemenea, le recomandăm ca înaintea plecării în călătorie să se intereseze în privinţa stării traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată. În acest scop poate fi apelat numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă: 021/9360.