Publicat: 10 Decembrie, 2012 - 07:50
Share

Situaţia reţelelor electrice de distribuţie din zona de activitate a filialelor SC ELECTRICA SA afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, la data de 09.12.2012 ora 18:00:
 16 Linii Electrice de Medie Tensiune afectate total: judetul Dambovita = 2 ; jud. Prahova = 14
 22 Linii Electrice de Medie Tensiune afectate partial dintre care jud. Bistrita-Nasaud = 1; jud. Brasov = 2; jud. Dambovita = 2: jud. Buzau = 4; jud. Prahova = 7
 77 localitati nealimentate cu energie electrica de pe raza judetelor: Bistrita-Nasaud; Sibiu, Brasov , Dambovita, Buzau, Prahova.
 14 Linii Electrice 110 KV afectate ( 1 – Transilvania Sud ; 13 – Muntenia Nord)
Se actioneaza in teren cu 93 formatii de interventie pentru depistarea , izolarea si remedierea defectelor in vederea realimentarii consumatorilor afectati.
Au fost instalate un numar de 52 de grupuri electrogene , in zona Prahova la sectiile de votare si la Spitalul din localitatea BreazaLa ora 19:30 se estimeaza ca se vor alimenta orasele Comarnic si Breaza. ( 2 stalpi 110 kv dublu circuit sunt rupti ).
 S-au utilizat cai de alimentare de rezerva pentru zonele afectate, urmand ca in urmatoarele zile sa se revina la schemele normale de alimentare.
- Pentru alimentarea zonei Maneciu s-a utilizat grupul centralei hidro din zona, care a preluat deficitul de energie electrica.
- Urmare eforturilor echipelor de interventie au fost remediate instalatiile avariate din peste 28 de localitati.

2. In instalatiile de distributie din gestiunea operatorilor de distributie din sectorul privat s-au comunicat evenimente in instalatiile: ENEL Banat , CEZ Oltenia:
- 2 Linii Electrice de Medie Tensiune afectate total in judetul Arges ;
- 22 Linii Electrice de Medie Tensiune afectate partial in jud. Arges = 9, Gorj = 2, Mehedinti = 3, Valcea = 8, Arad = 1, Hunedoara = 3, Timis = 1<
-
- 40 localitati nealimentate cu energie electrica de pe raza judetelor Arges, Gorj, Mehedinti, Hunedoara si Valcea.
- Se actioneaza in teren cu 28 formatii pentru remedierea defectelor depistate si realimentarea consumatorilor afectati.
- S-au rezolvat integral avariile produse la instalatiile apartinand EON Moldova, ENEL Dobrogea si ENEL Muntenia Sud.