Publicat: 7 Mai, 2020 - 10:32
Share

În perioada 6 mai, ora 6.00 - 7 mai, ora 6.00, un număr de 2.418 militari şi 563 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 496 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

În acelaşi interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino' au fost prelucrate un număr de 311 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 774 de probe.

Militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti continuă activitatea de distribuire a peste 300 de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, asigurate de PROFI România, veteranilor de război şi văduvelor acestora din judeţele Arad, Braşov, Hunedoara, Mureş şi Timiş.

Începând de miercuri, 6 mai, cinci camioane militare şi 40 militari desfăşoară o misiune de transport materiale şi echipamente de protecţie în Republica Moldova, în cadrul unui convoi al Guvernului României, în sprijinul echipajelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19, în ţara vecină. Ajutorul oferit cetăţenilor din Republica Moldova constă în 500.000 de măşti de protecţie de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000 ochelari de protecţie, 200.000 de mănuşi, 2.800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă şi aproximativ 80.000 de litri alcool sanitar.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei.

Tag-uri Institutii: