Publicat: 6 Mai, 2020 - 13:33
Share

În perioada 5 mai, ora 6.00 - 6 mai, ora 6.00, un număr de 2433 militari şi 545 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 504 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

În acelaşi interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino' au fost prelucrate un număr de 663 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 558 de probe.

Începând de astăzi, 5 mai, militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti distribuie peste 300 de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, asigurate de PROFI România , veteranilor de război şi văduvelor acestora din judeţele Arad, Braşov, Hunedoara, Mureş şi Timiş.

* * *

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei.

Tag-uri Institutii: