Publicat: 24 Aprilie, 2020 - 11:39
Share

În perioada 23 aprilie, ora 6.00 - 24 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.414 militari şi 562 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 449 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino' au fost prelucrate un număr de 836 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 654 de probe.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN 'Argeş' din Piteşti continuă misiunea de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, la Timişoara, în incinta stadionului CFR, s-a finalizat ridicarea corturilor din zona de carantină şi continuă instalarea modulelor Sistemului Modular Medical de Izolare şi Tratament.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei.
 

Tag-uri Institutii: