Publicat: 22 Aprilie, 2020 - 12:37
Share

În perioada 21 aprilie, ora 6.00 - 22 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.355 militari şi 515 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 418 misiuni de întărire a prezenţei şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino' au fost prelucrate un număr de 454 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 172 de probe.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN 'Argeş' din Piteşti continuă misiunea de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava, iar colegii lor de la Brigada 282 Blindată 'Unirea Principatelor' din Focşani acţionează, cu două autospeciale de decontaminare tehnică şi teren, pentru dezinfectarea aleilor şi a drumurilor de acces interioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din localitate.

De asemenea, la Timişoara vor fi aduse astăzi containerele şi echipamentele Sistemului Modular Medical de Izolare şi Tratament, în incinta stadionului CFR, şi vor începe lucrările de amenajare genistică pentru pregătirea terenului pe care va fi montat spitalul de campanie.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei.
 

Tag-uri Institutii: