Publicat: 10 Decembrie, 2018 - 15:05
Share

Alți trei parlamentari PSD urmează să părăsească partidul și să se înscrie în formațiunea lui Victor Ponta, au declarat surse social-democrate. Informația vine cu puțin timp înaintea ședinței comitetului executiv central, convocat luni, de la ora 14,00.

La începutul lunii decembrie patru deputați PSD, printre care și liderul din Caraș-Severin Ion Mocioalcă, și-au anunțat plecarea din PSD și înscrierea în partidul lui Victor Ponta, Pro România. Este vorba de deputații Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Mihai Popa și Mihai Mohaci. 

La mijlocul lunii noiembrie alți trei parlamentari PSD de Ilfov au demisionat din PSD. Cei trei și-au motivat gestul spunând că nu sunt de acord cu "modul autocrat in care este condus in ultima vreme partidul”. Este vorba despre senatorul Emanuel Gabriel Botnariu si deputatii Corina Alexandra Bogaciu și Constantin Cătălin Zamfira.

Pe ordinea de zi oficială a ședinței care începe la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, figurează proiectul de buget pe anul viitor dar și prezentarea rezultatelor vizitei efectuate de premierul Viorica Dăncilă la Bruxelles.

Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro că se va discuta despre majoritatea parlamentară, dar și despre refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna decretele de revocare din funcție a doi miniștri.

De asemenea, social-democrații vor discuta și despre cine va asigura conducerea filialelor decapitate.

Conducerea organizației Ilfov ar putea fi preluată de Gheorghe Bolintineanu, care este vicepreședinte în prezent.

În locul lui Mocioalcă, la șefia Caraș Severin sunt luate în calcul două nume: actualul președinte executiv al filialei Ioan Crina dar și deputatul Luminița Jivan.
 

Pentru PSD Ialomița, în locul lui Marian Neacșu sun luate în calcul numele parlamentarilor Mihăiță Găină, deputat PSD și Marian Pavel, senator PSD.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: