Publicat: 7 Octombrie, 2013 - 18:18
Share

Secretarul american de Stat John Kerry a justificat capturarea de către forțele americane a unui suspect de terorism, la Tripoli, ca "legală și potrivită", răspunzând astfel cererilor privind explicații formulate de autoritățile libiene.


Kerry a reacționat la acuzațiile de răpire formulate de guvernul libian, recomandându-le acestora să "nu simpatizeze cu persoane suspectate de implicare în activități teroriste".

"Sper că percepția, la nivel mondial, este că oamenii care comit acte de terorism și care au fost în mod legal puși sub acuzare de tribunale, prin procese legale, să știe că Statele Unite vor face tot ce se poate, tot ce este legal și potrivit pentru aplicarea legii și pentru protejarea siguranței noastre", a declarat luni oficialul american.

Libia își exprimase duminică îngrijorarea cauzată de capturarea de către forțele americane, cu o zi în urmă, la Tripoli, a unei persoane suspectate de a face parte din conducerea rețelei al-Qaeda, Nazih Abdul-Hamed Ruqai, urmărite pentru implicarea sa în atentatele îndreptate împotriva ambasadelor SUA din Kenya și Tanzania, din 1998.