Publicat: 12 Martie, 2012 - 20:55
Share

Mâine, 13 martie, are loc evenimentul de deschidere al Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World România, la Cinema Scala, începând cu ora 19:00.

Evenimentul de deschidere al Festivalului începe cu un concert special Shamanelism, o formatie ai carei membrii sunt detinuti din Penitenciarul pentru Minori si Tineri Craiova si din Penitenciarul Rahova. Seara va continua cu prezentarea festivalului si mai ales a selectiei de filme din anul acesta, pentru a incheia tot intr-o nota muzicala, cu proiectia documentarului lui Joshua Atesh Litle, “The Furious Force of Rhymes”. Filmul este o poveste a hip-hop-ului ca muzica de protest – la scara globala. Regizorul capteaza cinci subculturi si ne arata cum pe parcurs rap-ul s-a dezvoltat intr-un limbaj al celor oprimati.
Incepand de miercuri, 14 martie, sunt oferite proiectii in toate cele patru cinematografe: Eforie, Corso, Union si Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

Pretul unui bilet pentru o proiectie este 8 lei, biletele cu 5 intrari costa 30 de lei, iar abonamentul pentru tot festivalul – 60 de lei. Intrarea la evenimentele conexe si proiectiile de la Noul Cinematograf al Regizorului Roman este libera.