Publicat: 25 Martie, 2017 - 12:13
Share

Muzeul Național al Satului 'Dimitrie Gusti', desfășoară în perioada 20 — 31 martie 2017, proiectul 'Școala Altfel... la Muzeul Satului' dedicat activităților educative extracurriculare și extrașcolare. Aflat la a V-a ediție, acest program a adus la Muzeul Satului peste 90.000 de copii și formatori cu scopul de a participa la ateliere interactive și vizite de descoperire, care permit cunoașterea patrimoniului etnologic.

Desfășurat la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării Științifice, sub genericul 'Să știi mai multe, să fii mai bun!', programul își propune implicarea copiilor, adolescenților și a cadrelor didactice în activități care să corespundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor și să pună în valoare capacitățile acestora în diferite domenii.

Anul acesta aduce în cadrul programărilor atelierelor noutăți: Atelier Puzzle (un joc constând în identificarea unor piese care constituie Harta României, cu ajutorul unor indicii pe bază de proverbe, zicători, implicând din partea copiilor mișcare și perspicacitate), ateliere de creație ( Împletituri din sfoară, Atelier de grădinărit, Ouă încondeiate), ghidaje tematice specializate (constând în ghidaje tematice detaliate pe ocupații tradiționale, precum Drumul firului de lână, Drumul pâinii, Instalațiile de tehnică populară din Muzeul Satului), Atelier de Teatru de umbre (piesele 'Luna lui Mărțișor', 'La muzeul cu povești', 'Moara', 'Troița').

Oferta de educație muzeală a Muzeului Național al Satului 'Dimitrie Gusti' răspunde opțiunilor și preferințelor grupurilor țintă — copii școlari și preșcolari, — prin organizarea acestor ateliere de creație, precum și a ghidajelor de specialitate, tematice, care fac din acest program o mini-tabără, la mijloc de primăvară. Acestea sunt coordonate de meșteri populari și specialiști în educație muzeală pentru dezvoltarea creativității, manualității și promovarea patrimoniului material și imaterial.