Publicat: 1 Martie, 2014 - 09:57
Share
Organizat de Asociaţia Românilor din Italia

Asociatia Romanilor din Italia (ARI) organizeaza duminica, 2 martie 2014 la Teatrul Tendastrisce (Via Giorgio Perlasca 69 Roma – Porta Portese 2) cea de-a VII-a editie a evenimentului “Impreuna pentru a ne cunoaste mai bine la Sarbatoarea Martisorului”.

In acest an sunt invitati artistii Adrian Enache, Matilda Pascal Cojocarita, Horatiu Cigu, Stefan Cigu, Evandro Rossetti, Mariana Pachis, grupul folcloric Dor Calator si Artaras.

Evenimentul va fi prezentat de Lavinia Sandru, realizatoare RealitateaTV, si Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia.

Prin aceasta actiune, Asociatia Romanilor din Italia doreste sa contribuie la mentinerea traditiei martisorului in randul comunitatii romanilor din Italia.

La fel ca si in anii trecuti, anul acesta voluntarii asociatiei vor distribui martisoare la Roma, Perugia si in alte localitati. La Roma, martisoarele vor fi distribuite la statii de metrou (Anagnina, Tiburtina, Ponte Mammolo), magazine romanesti, targul Porta Portese si in cadrul spectacolului.

In cadrul evenimentului din 2 martie, ARI va lansa platforma virtuala "Romani din Italia" (www.romanidinitalia.ro/romanidinitalia), instrument prin care componentele reprezentative ale comunitatii romanesti - asociatii, institutii, organizatii politice, sindicate - isi prezinta activitatea, dialogheaza, promoveaza activitatile de interes comun, coopereaza pentru rezolvarea situatiilor de urgenta care pot aparea in comunitatea din Italia sau in alte comunitati ale romanilor de pretutindeni.

«Personal, mi-as dori ca deviza evenimentelor organizate de ARI, “Impreuna pentru a ne cunoaste mai bine” sa fie un desiderat comun nu numai al romanilor din Italia, ci si al asociatiilor si institutiilor reprezentative pentru comunitate. Mi-as dori ca principiul pe care sa se bazeze activitatea noastra, a tuturor romanilor de aici si din tara, sa se bazeze pe cuvantul magic "cooperare"», a afirmat Eugen Terteleac, presedintele ARI.