Publicat: 13 Octombrie, 2013 - 14:43
Share
Există viaţă şi după moarte...

Medicii de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca au dăruit dreptul la o viaţa nouă pentru sute de pacienţi aflaţi în suferinţă. Anul acesta România a devenit campioana Europei la vieţile salvate în urma recoltării de organe de la donatori aflaţi în moarte cerebrală. Pacienţii transplantaţi, spun s-au născut pentru a doua oară şi mulţumesc profesorului doctor Mihai Lucan pentru minunile pe care le face.

Anul acesta s-au înregistrat peste 100 de donatori, iar aceștia au dat o şansă la o nouă viaţa altor oameni. La Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, 12 pacienţi au fost transplantaţi în mai puţin de 24 de ore din momentul în care au trecut de uşa spitalului şi s-au înscris pe lista de aşteptare, alţi 14 oameni în mai puţin de o săptămână și 60 au așteptat o lună.

„România a ajuns să fie campionă europeană la rata de donare de la donatori în moarte cerebrală. Nu este un record prin el însăși, consecința acestei rate crescute e ca noi am reușit sa avem o activitate de transplant atat de sustinuta incat pana in luna octombrie noi am facut 144 de transplante renale si mai mult decat atat, 91,7% sunt de la donatori în moarte cerebrală si peste 75% din cei care ni se adreseaza au fost transplantati in sub un an din momentul in care au fost inscrisi pe listele de asteptare”, a declarat dr. Mihai Lucan.