Publicat: 2 Octombrie, 2014 - 14:34
Share
Ministrul Justiţiei contează pe contribuţia notarilor la degrevarea instanţelor

Invitat la Congresul Notarilor Publici de la Cluj, Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca vrea dezvoltarea unui parteneriat în elaborarea noilor acte normative cu toate profesiile juridice, astfel încât a emis un ordin prin care toate actele normative transmise CSM pentru aviz să fie trimise spre consultare şi Uniunii Notarilor.

"Există o colaborare foarte bună între Ministerul Justiţiei şi notari, care s-a văzut şi la elaborarea noile coduri, notarii fiind în prima linie a aplicării oricărei noi legi. Dorim să dezvoltăm un parteneriat în elaborarea noilor acte normative cu toate profesiile juridice implicate în sfera justiţiei, iar pentru ca acest lucru să devină realitate, am emis recent un ordin prin care toate actele normative transmise Consiliul Superior al Magistraturii pentru aviz să fie transmise spre consultare şi Uniunii Notarilor”, a spus Cazanciuc, adaugand:
"Este un proiect reuşit pe care l-am prezentat ca model de bune practici partenerilor europeni. Va trebui să găsim şi alte proceduri care ar putea fi trasferate profesiilor juridice pentru degrevarea instaneţelor de judecată. Am adresat şi rugămintea ca atunci când constataţi că norma legală nu mai corespunde, să propuneţi modificarea acesteia, pentru că nu cred că legea trebuie gândită înt-un turn de fildeş al unei instituţii, ci avem nevoie de legi gândite pentru situaţii de viaţă.”