Publicat: 28 Decembrie, 2018 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA

Dl Iliescu a aruncat "pisica" unei noi coaliţii în ogrăzile tuturor partidelor  parlamentare, stârnind o mare tulburare.

IERI, LA COTROCENI, AU ÎNCEPUT CONSULTĂRILE

• SEMIPARLAMENTARUL PARTID DEMOCRAT-AGRAR A FOST ŞI CEL MAI AGRESIV: "Dacă nu primim 5 portofolii (împreună cu PUNR) în actualul guvern, în februarie depunem moţiune de cenzură" - a ameninţat VICTOR SURDU.
• PARTIDUL DEMOCRAT NU E INTERESAT ÎNTR-O PARTICIPARE LA GUVERN.

"Încă în urmă cu o lună noi am lansat ideea unui pact naţionali" - a reamintit PETRE ROMAN.

• PARTIDUL DEMOCRAŢIEI SOCIALE A PĂSTRAT DISCREŢIE ASUPRA CONVORBIRILOR.

Lor le pregăteşte "naşul" Iliescu o nouă "mireasă". Creştină şi democrată, după toate aparenţele.

ASTĂZI VIN LA RÂND PSDR, PUNR Şl PL ’93

SENATUL A APROBAT UN NOU CREDIT PENTRU BASARABIA. FRAŢI-FRAŢI...

...Dar ministrul interimar de externe de la Chişinău crede că...

"ÎN ultimul timp toţi şi-au dat seama că MOLDOVA E SORTITĂ INDEPENDENŢEI!

Un nou scandal la Camera Deputaţilor:

OPOZIŢIA N-A FOST DE ACORD CU INTRODUCEREA PE ORDINEA DE ZI A PROIECTULUI DE LEGE PRIVIND ABILITAREA GUVERNULUI DE A EMITE ORDONANŢE.

Există teama că Guvernul ar putea lua un credit de 2 miliarde de dolari pe care să-I cheltuiască până la reluarea sesiunii parlamentare.
La "ADEVĂRUL"- minciună în serial

"SCANDALUL ZAHĂRULUI" - o falsă problemă fabricată în birou
Relatări în pagina a 3-a

Cu cărţile pe masa împotriva speculaţiilor, dl Meleşcanu este de părere că s-a întors de la Washington nu cu "buzele umflate" ci cu o "valiză diplomatică" plină de speranţe şi bune intenţii

"AMERICANII RESPECTĂ PRINCIPIILE DEMOCRATICE, O ÎNTÂLNIRE ÎNTRE CEI DOI PREŞEDINŢI VA AVEA LOC"

- Domnule ministru, recenta dv. vizită la Washington a stârnit numeroase comentarii. "Libertatea" a apreciat-o ca un eşec privind-o prin prisma nereuşitei de a-l invita pe preşedintele Clinton la Bucureşti, în cursul turneului său din ianuarie. Dv. cum o priviţi?

- Eu aş începe cu faptul că aprecierile pozitive au fost unanime, cu extrem de mici excepţii şi, spre surprinderea mea, una a fost "Libertatea". Şi când spun aceasta pornesc de la două chei fundamentale: în primul rând faptul că este prima vizită oficială după decembrie ’89, primul contact la nivel ministerial între România şi SUA, ceea ce este fără îndoială un semnal foarte clar din partea administraţiei americane. Şi, în al doilea rând, ea vine într-un context în care, după mai multe deschideri, inclusiv acordarea clauzei naţiunii celei mai favorizate, ne indică o reevaluare de fond a poziţiei admi-
nistraţiei americane faţă de locul şi rolul României în zonă. Cred că lucru acesta a fost clar resimţit la nivel politic, dar cred că a fost tot aşa de bine receptat la nivel economic. Eu, perso-

Octavian ANDRONIC (Continuare în pag. a II-a) 

Mai sunt trei zile până la Revelion...
NU VĂ FIE FRICĂ, ANUL ĂSTA PICĂ!