Publicat: 11 Decembrie, 2017 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

DE LA O ZI LA ALTA

CIMITIRUL SECRET DE LA CĂCIULAŢI

O nouă ipoteză!
În parcul palatului Ghica de la Căciulaţi continuă să fie scoase la lumină schelete umane. Numărul acestora a ajuns deja la peste 180, medicii legişti estimîndu-le vechimea între 30 şi 45 de ani. În zonă a funcţionat, în anii '50, biroul de Securitate Snagov.

IDEEA, INIŢIALĂ, A UNOR EXECUŢII SUMARE NU ESTE SUSŢINUTĂ DE PROBE. DOAR DOUĂ SCHELETE POARTĂ URME DE ÎMPUŞCĂTURI, IAR ÎN GROPI NU AU FOST DESCOPERITE CARTUŞE.

O NOUĂ IPOTEZĂ SE IMPUNE: ÎN ANII '50 AICI S-A ORGANIZAT UN CENTRU DE TRIAJ PENTRU DEPORTAŢII ÎN BĂRĂGAN
Aduşi cu vagoane de vite din Banat şi Ardeal, uneori săptămîni la rînd pe drum, este foarte probabil ca victimele să fi aparţinut „chiaburilor" transferaţi brutal şi sumar în Bărăgan. Aceasta ar explica şi prezenţa unor schelete de femei şi de copii printre victime.

SRI FACE CERCETĂRI ÎN ACEST SENS ÎN ARHIVE

Versiunea lansată de „LIBERTATEA" în 25 noiembrie se confirmă:
EXISTĂ UN „DRUM AL KENT-ULUI"!
O FILIERĂ A ŢIGĂRILOR DE CONTRABANDĂ
PE TRASEUL CIPRU - ANIVERS - BUCUREŞTI

care a generat, de-a lungul a peste un an
FRAUDE VAMALE ŞI FISCALE DE 40 MILIARDE LEI!

Ieri, poliţia a reţinut primele două persoane — oameni de afaceri libanezi — implicate în această tranzacţie ilicită uriaşă.

AU FOST DESCOPERITE, ÎN DEPOZITE IMPROVIZATE ÎN INCINTA UNOR UNITĂŢI MILITARE (CLINCENI, CALEA PLEVNEI, CASA POPORULUI) PESTE 27 MILIOANE ŢIGARETE DE DIFERITE MĂRCI (KENT, MARLBORO, L.M.) INTRODUSE ÎN ULTIMELE SĂPTĂMÎNI LA BORDUL A 25 DE TIR-URI BELGIENE SAU FRANCEZE

Filiera funcţioneză de mai bine de un an, timp în care au intrat în România fără plata taxelor vamale şi fiscale, circa 1,6 miliarde ţigarete — după opinia unui oficial de la firma Brown&Williamson, producătorul Kent-ului.

SE PARE CĂ PRIMUL MINISTRU A DAT „CALE LIBERA" CERCETĂRILOR CARE VOR IMPLICĂ NU PUŢINE PERSONALITĂŢI CIVILE ŞI MILITARE DE RANG ÎNALT

Numai în ultima lună, frauda fiscală se ridică la mai multe miliarde de lei • Depozite fictive pe bază de contracte neînregistrate funcţionau în incintele unor unităţi militare • Strania poveste a unui BMW ce juca rolul de călăuză pentru convoaiele de TIR-uri şi conexiunea sa cu lumea... sportului • Ameninţări cu moartea adresate de mafia din Orientul Mijlociu celor care au depistat senzaţionala afacere • Un prim indiciu: falsificarea ştampilelor de vamă.

CE CAPETE VOR CĂDEA LA FINELE INVESTIGAŢIEI?
NU CUMVA CELE ALE CELOR CARE... AU DAT LA IVEALĂ „AFACEREA SECOLULUI"?
VOM REVENI CU AMĂNUNTE IN ZIARUL NOSTRU DE LUNI