Publicat: 13 Aprilie, 2018 - 20:51
Share
„Întrebările erau menite să ajute la pregătirea unei misiuni tehnice”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a răspuns în bătaie de joc scrisorii premierului Viorica Dăncilă care solicita clarificarea adresei din 2012, transmisă de CE ministrului Justiţiei de atunci, Mona Pivniceru, în care cerea detalii despre anumite dosare.

 În locul unui răspuns clar și convingător, președintele Comisiei Jean-Claude Juncker precizează faptul greu de acceptat că "CE nu a cerut informaţii referitoare la date fundamentale din aceste dosare. Comisia nu a intervenit niciodată în gestionarea dosarelor individuale". Adică nu a dictat sentințele, doar le-a sugerat cerând detaliile respective.

"Am citit cu atenţie scrisoarea dumneavoastră din 21 martie 2018 în care cereaţi clarificări legate de scrisoare din Octombrie 2012 a Comisiei Europene adresată ministrului Justiţiei din România. Întâi de toate, permiteţi-mi să reiterez importanţa pe care o acord colaborării noastre şi, în special, pentru intensificarea implementării a celorlalte recomandări din Mecanismul de Verificare şi Cooperare. Sper că acest mesaj a fost clar, atât la întâlnirea noastră din 21 februarie, cât şi din vizita prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans pe 1 martie 2018", se arată fără vreun argument în scrisoarea de răspuns.

Şeful CE atrage atenţia că "mecanismul de Verificare şi Cooperare a necesitat, de la bun început, interacţiuni apropiate şi, mai important, cooperare între Comisie şi autorităţile române. Corespondenţa la care faceţi referire, de acum şase ani, a făcut parte din dialogurile dintre Comisie şi ministrul Justiţiei, sub MCV, şi a venit într-o perioadă de monitorizare intensificată a angajamentelor asumate de guvernul României în iulie 2012 (scrisoarea din 17 iulie 2012)”.Amănuntul care ar trebui să o lase fără glas pe dna Dăncilă este că „Întrebările erau menite să ajute la pregătirea unei misiuni tehnice în noiembrie 2012 şi veţi observa că CE nu a cerut informaţii referitoare la date fundamentale din aceste dosare. Comisia nu a intervenit niciodată în gestionarea dosarelor individuale".

Tupeul președintelui este, trebuie să recunoaștem, maxim!

PS. Recunoașteți în imagine gestul plin de semnificații oculte al Elenei Udrea...

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: