Publicat: 29 Noiembrie, 2019 - 10:04
Share

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a primit, miercuri, vizita ambasadorului Japoniei la București, E.S. Hitoshi Noda. A fost prima întrevedere cu un reprezentant diplomatic al unui guvern la București de la preluarea mandatului de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Discuțiile au vizat stadiul relațiilor economice şi perspectivele de dezvoltare a schimburilor comerciale bilaterale, în special în contextul intrării în vigoare, în perioada deținerii de către România a Președinției la Consiliul UE, a Acordului de Parteneriat Economic UE-Japonia. A fost identificată oportunitatea demarării unor proiecte comune în domeniul energiei.

Demnitarul român a transmis părții japoneze invitația ca ministrul Economiei, Comerțului şi Industriei din Japonia să viziteze România, în perioada imediat următoare, pentru continuarea dialogului privind identificarea de proiecte de investiții ale companiilor japoneze în România, precum şi pentru selectarea de produse românești pentru a fi exportate pe piața japoneză.

Ministrul Virgil-Daniel Popescu l-a asigurat pe ambasadorul Noda în legătură cu angajamentul Executivului de la București de a acționa pentru o dezvoltare economică predictibilă şi sustenabilă şi de a crea un mediu de afaceri şi investițional atractiv pentru investitorii şi oamenii de afaceri străini.

 

Tag-uri Nume: