Publicat: 2 Octombrie, 2015 - 10:50
Share

Concertul FRENCHMANIA, prima întâlnire dintr-o serie de seri muzicale ce adună artiști români cunoscuți care interpretează în direct melodii ale noii scene francofone, s-a desfășurat miercuri 30 septembrie la Institutul Francez în fața unui public tânăr care a participat la concursul « Chants, sons sur scène ».
Domnul Christophe Gigaudaut, director al Institutului Francez din România și inițiatorul acestui proiect împreună cu compozitorul și cântărețul Keo, a declarat în deschiderea evenimentului că ”un vis a devenit realitate cu ocazia acestei spectaculoase celebrări a muzicii francofone”.
Prezentată de Teo Trandafir, care și-a exprimat de mai multe ori ”dragostea sa pentru limba franceză în general și pentru Serge Gainsbourg în mod deosebit”, seara i-a reunit pe Keo și cântărețele Lora, Paula Seling și Alexandra Ungureanu, care au interpretat fiecare câte trei melodii franceze la alegerea lor, în ambianța intimă a sălii Elvira Popescu.
Paula Seling a interpretat într-o manieră personală cântecele Cesse la pluie (Anggun), S.O.S (Indila), Le Monde est stone (Starmania). Lora a oferit publicului o interpretare de neegalat a cântecului Tandem de Vanessa Paradis, în timp ce Alexandra Ungureanu a ales să interpreteze Le Chant Des Sirènes des Fréro Delavega și alte două cântece franceze care îi aminteau de anii de liceu: Quand je ne chante pas și J’ai encore besoin de toi.
Keo a încheiat concertul de excepție cu melodiile En Apesanteur (Calogero), Caravane (Raphaël) și o versiunea franceză inedită a piesei sale Azi vii maine pleci.
Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe și fotografii, unde publicul a avut ocazia de a își întâlni artiștii preferați. Întreg concertul va fi difuzat în curând pe rețelele sociale.
„Aventura a început” a declarat Keo în fața unui public impresionat pe care l-a invitat la următorul eveniment FRENCHMANIA: miercuri 18 noiembrie 2015 cu artiștii Cornel Ilie (Vunk), Dorian Popa, Bodo (Proconsul) și Keo.
Publicul cucerit, emoționat și plăcut suprins, a descoperit aceste talente române și a împărtășit bucuria muzicii francofone în cadrul primei ediții FRENCHMANIA