Publicat: 29 Decembrie, 2014 - 10:06
Share

In acest moment operatorii de deszapezire actioneaza cu 322 utilaje prin imprastiere de material atiderapant si pluguirea zapezii pe arterele din Urgenta I( artere cu trafic RATB, obiective sociale, institutii publice etc) si cu peste 1000 de operatori manuali care degajeaza zapada din statiile RATB, refugiile de tramvai, rigole si treceri de pietoni.

SECTORUL 1: 61 utilaje, 250 operatori manuali

SECTORUL 2: 82 utilaje, 160 operatori manuali

SECTORUL 3: 55 utilaje, 150 operatori manuali

SECTORUL 4: 42 utilaje, 180 operatori manuali

SECTORUL 5: 35 utilaje, 240 operatori manuali

SECTORUL 6: 47 utilaje, 200  operatori manuali

Conform dispozitiilor stabilite in ultimul comandament, schimbul intre echipele care au actionat pe timpul noptii si cele de zi se va face in teren, niciun utilaj nu va fi retras decat pentru alimentare.

In functie de conditiile de trafic, planul pentru orele urmatoare este ca operatorii de deszapezire sa intervina cu prioritate pe arterele cu trafic RATB, in zona spitalelor si a institutiilor de interes public, pe strazile care fac legatura cu bulevardele mari si apoi pe strazile laterale.

Echipe de la Administratia Strazilor actioneaza pentru remedierea semafoarelor defecte: (Piata Presei Libere,Charles de Gaulle, Razoare, intersectia Calea Floreasca cu strada Glinca si Str. Turda cu B-dul Ion Mihalache).

Conform raportarilor RATB, in prezent toate utilajele din dotare actioneaza pentru indepartarea zapezii de pe liniile de tramvai si 400 de operatori manuali degajeaza zapada acumulata pe refugii.

 

 

In ceea ce priveste persoanele fara adapost, in acest moment sunt cazate 155 de persoane la centrul social de la Berceni si 287 la cel din Pallady.  Echipele DGASMB continua in teren identificarea oamenilor strazii pentru a-i  caza in centrele Municipalitatii si distribuie in acelasi timp haine groase si incaltaminte celor care refuza adapostirea.

 

 

 

 

NOTA:

 

 

De la momentul inceperii ninsorii, politisti locali din cadrul Directiei Control au desfăşurat acțiuni de verificare a programelor de deszăpezire și combatere polei,  constatând că la nivelul Municipiului Bucureşti, operatorii de salubritate au acționat, in prima faza, prin imprastierea de material antiderapant, iar dupa miezul noptii, pana in jurul orei 04.30, s-a actionat in repetate randuri prin pluguire in baterii. Dupa aceasta ora, s-a trecut din nou la imprastiere de material antiderapant si pluguire.

Activitatea operatorilor a fost ingreunata de ninsoarea cazuta din abundenta si de vantul puternic.

Pe timpul noptii a fost acordata o atentie deosebita podurilor, rampelor, pantelor, pasajelor, precum si intrarilor in spitale si punctelor de interes social.

Pe mai multe artere de circulatie, operatorii manuali si angajatii R.A.T.B. au lucrat la deszăpezirea statiilor de autobuz si a refugiilor de tramvai, cat si zonei intersectiilor si a trecerilor de pietoni.

Astfel, s-a constatat că la nivelul municipiului Bucuresti s-a actionat cu un total de 323 utilaje și 403 operatori manuali.

Eforturile operatorilor au fost concentrate în principal asupra marilor artere de circulație, dar au fost lucrate, deși în măsură mai mică, și arterele secundare și cele de legatură.

La ora 6:30 traficul rutier pe principalele artere de circulatie se putea desfășura în condiții bune de iarna, pe unele artere carosabilul fiind aproape la negru, in situatia in care ningea viscolit.