Publicat: 11 Martie, 2014 - 18:41
Share

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii companiei petroliere Repsol, „unul dintre investitorii importanţi în dezvoltarea activităţilor de explorare şi exploatare a resurselor de petrol şi gaze din România", informează Biroul de Presă al Guvernului.

„Compania Repsol este implicată, împreună cu OMV Petrom, în proiecte ce vizează resursele din straturi de mare adâncime, folosind cele mai avansate tehnologii, care vor permite extinderea capacităţii de producţie petrolieră din ţara noastră.

Primul-ministru a subliniat importanţa pe care Guvernul României o acordă întăririi securităţii energetice prin dezvoltarea resurselor naţionale, pe baza unor tehnologii sigure şi conforme exigenţelor de protecţie a mediului. Totodată, Primul-ministru a încurajat implicarea în aceste activităţi a subcontractorilor din România, care au o expertiză importantă.

În cursul discuţiilor au fost prezentate perspectivele cadrului de reglementare pe domeniu, fiind subliniată importanţa acordată consolidării unui mediu investiţional predictibil şi stimulativ.

Reprezentanţii companiei Repsol au apreciat oportunităţile pe care România le oferă investiţiilor străine, în particular pentru dezvoltarea sectorului resurselor energetice, şi rolul important pe care România îl are în dezvoltările din sectorul energetic în regiune", precizează comunicatul Guvernului.