Publicat: 3 Octombrie, 2012 - 13:40
Share

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi doreşte ca justiţia să îşi facă datoria în cazul Oltchim unde există o plângere penală formulată de Guvern la adresa lui Dan Diaconescu.

"Astăzi s-a făcut plângerea penală pentru cei care au comis infracţiuni de fals în documente publice şi înşelăciune. Dincolo de încălcarea legilor, este o sfidare şi o bătaie de joc la adresa oamenilor de la Oltchim fără precedent în cei 22 ani de democraţie şi mi-aş dori ca justiţia română să îşi facă datoria, pentru ca asemenea lucruri să nu se mai poată întâmpla în viitor. Dacă nu va exista niciun fel de reacţie din partea justiţiei, sigur că asemenea lucruri se vor repeta. Când ştii că ai imunitate, îţi permiţi să faci orice", a declarat Victor Ponta în şedinţa de Guvern.


Oficiul Participanţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat miercuri Parchetul împotriva lui Dan Diaconescu acuzat de infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea.