Publicat: 23 Martie, 2020 - 20:00
Share

PMP îi cere premierului Ludovic Orban, printr-o scrisoare, să mobilizeze Armata pentru a veni în sprijinul efectivelor de Poliţie care se ocupă de implementarea măsurilor prevăzute în cele două ordonanţe militare emise în contextul epidemiei COVID-19.

"Având în vedere creşterea considerabilă a numărului de cazuri de bolnavi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 (576 conform ultimelor raportări oficiale), luând în considerare măsurile instituite prin Ordonanţele militare 1 şi 2 emise în urma decretării stării de urgenţă şi ţinând cont de multiplele informaţii publice referitoare la nerespectarea izolării la domiciliu sau a carantinei de către persoane posibil infectate cu coronavirus, PMP consideră că prezenţa efectivelor militare ar putea fi decisivă pentru capacitatea statului de a asigura respectarea măsurilor restrictive instituite", se arată în scrisoarea PMP, remisă luni.

Conform PMP, sunt foarte multe state membre ale Uniunii Europene în care Armata a fost deja mobilizată în efortul de gestionare a crizei.

"Decidenţii statului român sunt obligaţi să acţioneze hotărât, fără să stea cu ochii pe sondaje sau pe reacţia opiniei publice. Lumea întreagă trece printr-o criză fără precedent şi tocmai de aceea se impun măsuri excepţionale", se menţionează în scrisoarea semnată de preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: