Publicat: 22 Decembrie, 2017 - 15:57
Share

Peste 8000 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiţii de linişte şi siguranţă.

Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

Şeful Poliţiei Române a dispus ca cei peste 8.000 de poliţişti care vor acţiona în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, peste 5.000 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 1.400 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, aproape 300 de poliţişti se vor afla în rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 335 de aparate radar, atât pe autospeciale inscripţionate, cât şi neinscripţionate. În parteneriat cu poliţiile din Ungaria şi Bulgaria, vor avea loc acţiuni ,,în oglindă' pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula în 13 aerogări internaţionale şi naţionale, în 13 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre, pe 195 trenuri de călători şi în 220 de staţii şi triaje de cale ferată.

Cu ocazia Sfintei Sărbători a Crăciunului sunt preconizate a se desfăşura 178 de evenimente publice, la care se estimează participarea a 120.000 de persoane. Măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru aceste evenimente vor fi asigurate de aproape 1000 de poliţişti.

Tag-uri Nume: