Publicat: 27 Decembrie, 2019 - 10:02
Share

Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru si voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat, de Crăciun, persoanele internate la Institutul Oncologic Bucuresti carora le-au adus o mangaiere, pachete cu produse bio si icoane. Actiunea a venit in sprijinul a 300 de beneficiari. Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru a trecut pe la saloanele pacientilor, i-a binecuvantat si incurajat.

Parintele arhimandrit Ciprian Gradinaru a declarat: "Din experienta de la spovedit si din experienta cu credinciosii, cea mai grea veste pe care o poate da medicul unui pacient este aceea de a-i da vestea ca este diagnosticat cu aceasta boala grea si necrutatoare. De aceea, noi cei de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel suntem, astazi, prezenti la Institutul Oncologic din Bucuresti sa bucuram cu bucuria Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos pe cei aflati in suferinta".

Doctorul Lidia Kajanto, manager al Institutului Oncologic Bucuresti, a afirmat: "Este al treilea an in care Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru impreuna cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului ne viziteaza. Le multumim, pacientii sunt incantati si abia asteptau sa vina, chiar m-au si intrebat pentru ca in cursul lunii decembrie am avut “Ziua supravietuitorului de cancer” si au venit diverse asociatii si fundatii cu donatii pentru copii si pacientii adulti i-au intrebat pe ei cand ii viziteaza Parintele. Iata ca a venit Parintele si au fost foarte multumiti".

Cecilia Morar, Voluntar la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a specificat: "Vreau sa fac ceva pentru cei care trec prin aceasta greutate a vietii. Nu as putea sa descriu in cuvinte interactiunea cu pacientii, mi s-au intamplat doua lucruri pe care nu as fi crezut ca le voi trai aici. In primul rand, am intalnit o doamna in scaun cu rotile si m-am identificat cu ea pentru ca in 2016 am avut acelasi lucru, fara speranta, un cancer osos. Doamna nu putea sa mearga si i-am dat speranta si a plecat increzatoare, cu zambetul pe buze, cu incredere in Dumnezeu".

Danut Viorel Pruna, coordonatorul Voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a concluzionat: "A fost o zi frumoasa care a adus multa bucurie tuturor pacientilor internati la Institutul Oncologic Bucuresti. Mai presus de bucuria darurilor primite, prezenta Părintelui Arhimandrit Ciprian Gradinaru, in rugaciunile căruia toti isi pun speranta si pe care il iubesc, a fost cea mai mare surpriza. Părintele Ciprian impreuna cu noi, voluntarii, i-am incurajat si le-am dat speranta. Asta, si datorita faptului ca printre voluntari au fost persoane care s-au luptat cu aceasta boala necrutatoare si au invins-o cu ajutorul Credintei!".