Publicat: 26 Aprilie, 2012 - 15:46
Share

 Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat Joi modul de funcționare al Centrului de recuperare, medicină fizică și balneologie, înființat de Municipalitate în cadrul Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca.

Centrul a fost infiintat ca urmare a constatarii faptului ca, dintre serviciile solicitate in cadrul spitalului, o mare pondere o au cele cu specific de recuperare medicală. Astfel, prin mansardarea corpului E, s-a creat un spaţiu cu o suprafaţă desfăşurată de 775 mp, unde functioneaza 3 săli de recuperare fizică şi 11 rezerve, cu toate funcţiunile necesare.

Primarul General a aratat ca, in acest moment, conditiile oferite de Centrul de recuperare se ridica la standarde europene.
„Dupa ce am vizitat Centrul, pot spune ca sunt mandru ca se poate sta in spital, se poate trata in spital la nivelul anilor pe care ii traim. E o dovada foarte buna ca toti cei de aici, colegii mei si managerul, au stiut sa-si dramuiasca banii pe care i-au avut din partea Consiliului in asa fel incat sa poata sa ofere aceste conditii, pe specializarile geriatrie, recuperare neurologica, recuperare cardiovasculara, ortopedica. Iata ca se poate!”, a declarat Primarul Sorin Oprescu.

Prin investitiile facute de Municipalitate, spitalul dispune acum de cea mai moderna baza de recuperare medicala, avand aparate de unde scurte, magnetodiaflux, aparate cu lama Solux, aparate de medie si joasa frecventa, platforma mobila pentru exercitii de recuperare multidisciplinara, dar si un laborator complet utilat.
Sălile de cultură fizică medicală sunt destinate pacientilor cu afectiuni neurologice, reumatologice si pentru profilaxie, iar sala de ergoterapie este destinata recuperarii psiho-somatice. Alaturi de aceste sali, exista un cabinet de fizioterapie, cabinete pentru medici si asistente, cabinetul medicului de garda, vestiare, grupuri sanitare.
 Cele 11 rezerve pentru pacienti sunt impartite in 9 rezerve cu 2 paturi si 2 cu cate 1 pat, toate fiind dotate cu mobilier nou, modern si grup sanitar propriu (dus si toaleta).