Publicat: 13 Iunie, 2013 - 16:51
Share

Primarul general, Sorin Oprescu, a verificat joi stadiul lucrărilor la obiectivul de investiţii „Diametrala nord-sud Buzeşti-Berzei-Uranus".

 “Sper ca in cel mai scurt timp sa reusim sa redam circulatiei un nou bulevard, adevarata coloana vertebrala a circulatiei din Centrul Bucurestiului, ce va functiona ca alternativa pentru Calea Victoriei si ruta b-dul Lascar Catargiu, b-dul Magheru si b-dul Dimitrie Cantemir. In acest moment, se lucreaza la ultimul tronson al primei etape a bulevardului care leaga Piata Victoriei de str. Vasile Parvan. Acum sunt aproape finalizate lucrarile la retelele edilitare si se mai lucreaza la carosabil si la calea de rulare a tramvaiului” , a declarat Primarul General, care a explicat ca acest nou bulevard decongestioneaza, redistribuie si fluidifica traficul in toata zona centrala, atat pe arterele principale, cat si pe arterele secundare colaterale.

Bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus este un bulevard cu cate doua benzi pe sens si banda pentru biciclisti, cu trotuare cu o latime cuprinsa intre trei si cinci metri si linie de tramvai pe zona mediana, reprezentand o alternativa pentru ruta bulevardelor Lascar Catargiu - Magheru - Dimitrie Cantemir, dublata de Calea Victoriei.

Principalele categorii de lucrari realizate constau in modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului si trotuarelor, inlocuirea, protejarea si modernizarea retelei de canalizare si a retelelor alimentare cu apa, dar si lucrari de realizare a iluminatului public.

Proiectul are trei etape, prima vizand tronsonul dintre Piata Victoriei - Vasile Parvan, a doua, Vasile Parvan - Piata George Cosbuc, iar a treia, Piata George Cosbuc - Gara Progresul.

Prima etapa a lucrarilor este impartita in sase tronsoane, dintre care cinci sunt finalizate: tronsonul I de la Piata Victoriei pana la strada Occidentului, tronsonul II de la strada Occidentului pana la Calea Grivitei, tronsonul IV de la Mircea Vulcanescu la Bulevardul Dinicu Golescu, continuat cu tronsonul V de la Bulevardul Dinicu Golescu pana la Calea Plevnei, dar si tronsonul VI de la Mircea Vulcanescu la Bulevardul Garii de Nord.