Publicat: 31 Ianuarie, 2020 - 19:22

Primarii sectoarelor 1 şi 6 au anunţat că operatorii de salubritate cu care au contract vor spăla din nou străzile pe care le administrează, întrucât vremea permite acest lucru, fără a pune în pericol siguranţa rutieră. De regulă, iarna sunt interzise astfel de operaţiuni, însă când temperatura este ridicată se permit excepţii. 

"Reluăm programul de spălare a străzilor din Sectorul 1! Având în vedere faptul că ultima săptămână a lunii ianuarie e caracterizată ca fiind prima săptămână epidemică din acest sezon, am dat dispoziție ca, începând de mâine, să se reia programul de spălare a străzilor în Sectorul 1. În acest scop, operatorul de salubritate a început de azi reconversia unei părți a flotei imobilizate pentru activitatea de deszăpezire. Programul de spălare a străzilor și trotuarelor se va derula atât timp cât prognoza meteo va indica temperaturi constant pozitive", a anunţat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. 

La rândul său, edilul Sectorului 6 spune că a luat această decizie ca urmare a dezbaterilor din spaţiul public privind poluarea din Capitală. 

"Am început spălarea carosabilului din Sectorul 6! Condițiile meteo ne permit, în această perioadă, efectuarea acestor operațiuni, care, de obicei, începeau după 1 aprilie. Având în vedere temperaturile ridicate, înregistrate în această perioadă și amplificarea dezbaterilor din spațiul public privind calitatea aerului, consider extrem de important să acționăm imediat. Astfel, am solicitat operatorului de salubritate, autorizat la nivelul Sectorului 6, începerea acțiunilor de măturare mecanizată, aspirare și spălare a carosabilului. Pentru primele treceri ale autoutilitarelor folosim detergent pentru drumuri, apoi, începând cu zilele următoare, vor fi adăugate și soluții specifice de prevenire a depunerii prafului. Toate materialele utilizate corespund normativelor în vigoare.
Operațiunile se desfășoară pe parcursul zilei, pentru a nu risca formarea de polei, la spălarea pe timpul nopții, atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius. Acționăm deja, de astăzi, pe bulevardele Sectorului 6 și vom continua cu străzile cu trafic intens, din interiorul cartierelor", a anunţat şi edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: