Publicat: 24 Septembrie, 2012 - 10:58
Share

Mai multe Organizaţii Non-Guvernamentale de mediu organizează, Luni, în faţa sediului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, între orele 9.00-11.00, un miting având ca temă modificarea Legii Urbanismului.

Potrivit iniţiatorilor acţiunii de protest, Comisia de Administraţie Publică a Camerei Deputaţilor a început dezbaterea pentru modificarea Legii Urbanismului şi aducerea acesteia la forma dinainte de 2008, 'în care oricine putea primi orice derogare de la consiliile locale' pentru diferite investiţii, iar MDRT emite punctul de vedere al Guvernului, important în decizia deputaţilor.
 
Astfel, până în 2008, Legea Urbanismului permitea consiliilor locale să dea prin Planul de Urbanism Zonal /PUZ/ orice modificare de la Planul Urbanistic General /PUG/ solicitată de către investitori.
 
Prin Ordonanţa 27/2008 emisă la presiunea ONG-urilor, guvernul Tăriceanu a redus derogarea posibilă de la PUG la 20%. Ulterior, guvernul condus de Emil Boc a exclus această derogare, cu câteva excepţii.