Share
28 Mar 2019 - 08:26

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Simona Halep a învins-o pe Qiang Wang în sferturile de la Miami(Jurnalul Naţional)
Simona Halep a avansat în semifinalele turneului de la Miami după ce a câștigat cu 6-4, 7-5, în fața chinezoaicei Qiang Wang. Jucătoarea din România a fost condusă în setul doi cu 5-1, însă nu a cedat și a egalat la 5-5, iar mai apoi s-a impus cu 7-5. Halep urmează să se întâlnescă cu învingătoarea sfertului de finală dintre Karolina Pliskova și Markéta Vondroušová.

 

ZF HR Trends 2019. George Didoiu, Colliers: Zona Pipera-Floreasca s-a dezvoltat pe zona de birouri pentru că cei mai mulţi directori, expaţi, locuiau acolo şi voiau să facă 5 minute până la birou. „Acum 10 ani, căutarea biroului unei companii începea cu domiciliul directorului general.“(Ziarul Financiar)
Mediul de lucru al viitorului va fi unul mult mai adaptiv şi centrat pe nevoile angajaţilor, spre deosebire de situaţia din trecut, când companiile îşi stabileau sediul în funcţie de locuinţa directorului general, care de regulă era expat, a spus George Didoiu, Director Tenant Services, Office Agency în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers International. „Acest cult al personalităţii atât de glorificat în România începe să piardă teren. Acum 10 ani, căutarea biroului unei companii începea cu domiciliul directorului general. După cum se observă, cei mai mulţi nu stăteau în Militari, ci undeva în nordul Capitalei. Zona Pipera şi zona Floreasca s-au dezvoltat foarte mult pe zona de birouri pentru că cei mai mulţi directori generali, expaţi, stăteau în zona de nord“, a spus George Didoiu, în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2019, organizat la începutul acestei săptă­mâni.

 

Dosarul Colectiv: Patronii clubului află dacă scapă definitiv de control judiciar. Procesul începe la Curtea de Apel(Evenimentul Zilei)
Patronii clubului Colectiv – George Alin Anastasescu, Paul Gancea (foto) și Cristian Mincu – directorul și administratorul firmei de artificii, Daniela și Cristian Niță, precum și cei doi pirotehniști care au montat artificiile Marian Moise și Viorel Zaharia au fost scoși de sub rigorile oricărei măsuri preventive în procesul penal legat de tragedia din data de 31 octombrie 2015, în urma căreia 64 de oameni și-au pierdut viața, iar alte 200 au fost rănite. Decizia a fost luată de Tribunalul București pe 21 martie, la 3 ani și 5 luni de la incendiul care a cuprins Clubul Colectiv, în timpul unui concert Goodbye to Gravity. Procurorii au contestat hotărîrea instanței de fond la Curtea de Apel București. „Revoca masura preventiva a controlului judiciar aplicata inculpatilor Anastasescu George Alin, Gancea Paul Catalin, Mincu Costin, Nita Cristian Mihai, Nita Daniela Ioana, Moise Marian si Zaharia Viorel. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare”, se arată în minuta Tribunalului București.În dosarul Colectiv, cercetările de la Parchetul General au fost încheiate în data de 28 aprilie 2016, când s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor. La dosarul trimis de Parchet, vorbim de opt inculpaţi: cei trei patroni ai Clubului Colectiv, trei artificieri şi două societăţi comerciale (Colectiv Club SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL).    
 

Val de alerte alimentare pentru consumatorii români(Adevarul)
Val de alerte alimentare în ultimele două săptămâni. Lanţurile mari de magazine, cum sunt Kaulfland, Lidl sau Mega Image au retras diverse produse de la vânzare după ce şi-au dat seama că acestea fie erau infestate cu Salmonella, fie conţinueau diverse ingrediente care nu erau trecute pe ambalaj, dar care puteau provoca alergii persoanelor care sufereau de diverse patologii. Concret, cea mai recentă retragere a fost făcută de Lidl România, care a hotărât să scoată de la raft două sendvişuri ce puteau provoca reacţii alergice odată consumate. E vorba de sendvişurile Chef Select cu pui şi bacon prăjit şi cu Salam de Sibiu şi caşcaval. Anunţul a fost făcut de Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care susţine că persoanele care au cumpărat aceste produse îşi vor primi banii înapoi. „S-a constatat că produsele afectate conţin făină de soia nedeclarată pe etichetă”, arată Lidl România. Buletine de analiză bune pentru produse neconforme   Valul de alerte alimentare ar trebui să îngrijoreze consumatorii, susţine Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons-Asociaţie pentru Protecţia Consumatorilor.Potrivit acestuia, problema cea mai mare este că aceste produse care sunt retrase de pe rafturi au ajuns acolo, reuşind să treacă cu brio toate controalele de calitate deşi ele nu respectă normele şi pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.    „Cum au ajuns aceste produse la raft? E foarte grav ce se întâmplă. Când discutăm de produse retrase, discutăm de chestiuni grave. Acei cumpărători trebuie să-şi primească nu doar banii înapoi, ci, dacă cumva au ajuns să şi consume produsul, să primească daune pentru a-şi acoperi consultaţia medicală. E important să prevenim o tragedie. De asemenea, din punctul meu de vedere, ar trebui să se facă o evaluare mai clară a laboratoarelor care dau buletinele de analize pentru aceste produse care ajung la raft deşi sunt neconforme”, a declarat Mierlea.
 

Parlamentul European a decis: Dispar tacâmurile şi alte obiecte de unică folosinţă din plastic(Gandul)
Parlamentul European a votat miercuri interzicerea la nivel european a obiectelor de unică folosinţă din plastic, cum ar fi paiele, tacâmurile şi beţişoarele pentru curăţarea urechilor, într-o încercare de a reduce poluarea mărilor şi oceanelor, potrivit France 24.Proiectul de lege fusese deja aprobat în cadrul negocierilor cu statele membre. Măsura va intra în vigoare în 2021 şi a fost aprobată cu 560 de voturi pro şi doar 35 contra. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că Europa nu este cea mai mare sursă de poluare cu plastic, dar această măsură ar putea servi drept exemplu pentru restul lumii. "Ţările din Asia sunt foarte interesate de măsurile pe care le luăm în acest sens, cele din America Latină la fel", a declarat oficialul. "Chiar dacă poluarea pe care o producem este relativ limitată, schimbarea modelului nostru economic are un impact global", a adăugat el. Pe lângă interzicerea produselor de unică folosinţă din plastic pentru care există alternative, Uniunea Europeană va încuraja statele membre să reducă utilizarea ambalajelor din plastic şi să introducă reguli mai stricte în ceea ce priveşte etichetarea.
 

Format: